Ett par roliga dygn på drift

I fredags stack vi vid 8.00 upp till Roslagen och lämnade Bamse. Han fick husera hos mina föräldrar medan Janne och jag for iväg på galej. Första anhalten var färjefästet till Ljusterö där vi hämtade upp Jannes moster.
 
 
Vi körde hem henne till syrran, dvs säga Jannes mamma, fikade med dem och sen körde Janne mig till frissan. Det var verkligen på tiden att få rufset fixat.
 
 
Därifrån tog jag mig till Odenplan där jag mötte upp Janne och vi checkade in oss på Hotell Oden. Ett mysigt litet hotell mitt i stan som lägger ner nästa vecka till förmån för bostadsrätter...
 
Utsikt från hotellrumsfönstret                              
 
Efter nån timme mötte vi upp några av barnen med deras respektive till en något surrealistisk restaurangupplevelse. Janne hade köpt ett par dealar på Group On eller Let´s deal och bokat bord på en malaysisk restaurang inte långt från hotellet. Vi blev varmt välkomnade och så skulle vi bli bjudna på fördrink, en liten stark sak med chili tror jag ... men så kom hon på att det var fel deal så vi skulle betala för fördrinken. Jaja, inga problem. Men Jens och Sandra var något sena och de fick aldrig nån fördrink. Efter en god stund fick vi beställa och efter 1,5 timme kom förrätten in. Jag bad att vi skulle få beställa dricka och fick svaret "absolut", vi åt förrätten och när varmrätten sen kom hade vi återigen bett att få beställa dricka 2 gånger. "Absolut" och "jag tar upp drickabeställning när jag kommit ut med varmrätten". Vi fick in maten i omgångar, men bara två portioner ris i två små skålar till sju personer. Till slut fick vi beställa dricka. De flesta av oss hann äta upp innan drickan kom, då var vi irriterade. Rickard fick sitt bröd när varmrätten var uppäten. Dessutom blev Rebekka sjuk, för hon tål inte lök och det skulle inte vara lök i hennes kyckling när hon frågade. Jag gick ut med henne för hon hade magkramp och var illamående medan de andra försökte reda upp situationen, men vi åkte på att betala för allt extra, extra för tre av oss tog en förrätt som var 20 kr dyrare än den billigaste, inget avdrag för ris som inte kom, fullpris för dricka och bröd... Och vad gällde den sena drickan så fick vi skylla oss själva när vi beställt den så sent. Som svar på lök-incidenten så får de svaret att det var ju inte lök utan purjolök! ... Rickard och Bella skjutsade hem Bekki.
 
 
Klockan 06.00 igår ringde våra alarm på hotellrummet, 06.45 hämtade vi upp Jens och Sandra vid Medis och 07.00 var vi på Vikingterminalen i Stadsgården. Svärmor fyllde 75 år igår och den närmaste släkten var inbjuden till 23-timmars kryssning till Åbo. Det var jättetrevligt! Vi började med champagnefrukost så snart båten la ut, sol och prat och drinkar på däck till klockan 12.00 då vi fick lunch.
 
 
Vi fortsatte mingla på däck och i andra utrymmen till klockan 18.30 då vi skålade i champagne i svärmors hytt och 20.00 blev det trerätters middag. Efter det möttes vi upp i dansbaren, det blev lite drinkar och dans, bland annat shakade vi loss till t.ex "macarena". Vartefter började folk droppa av till olika nattklubbar och spelhörnor men jag stannade i dansbaren och lyssnade till Jägermaestros, ett finsk hårdrockband som jag tyckte var bra. Klockan 01.00 smög jag ner i hytten och försökte att inte väcka Janne. Bekki kom så småningom men jag har ingen koll på vad klockan var då.
 
 
Trots att kryssningen var fantastisk så var det inte så kul att kliva upp imorse. Tant Guggelutt har inte åldern på sin sida och två sena kvällar med två tidiga mornar ... jaja, det är smällar man får ta! Vi klev av båten vid 7.00, kramkalas på kajen och sen bar det av upp mot Roslagen. Vi stannade på McDonalds för frukost och var uppe hos föräldrarna och Bamse halv nio imorse.
 
 
Vi åkte förbi Jens jobb och hämtade upp vår lill-båt som han haft ett tag och for sen hem. Jag har sovit 1,5 timme på eftermiddagen men nu går tvättmaskinen i ett och jag försöker styra upp planerna för den närmsta framtiden. Vi får se om det händer något imorgon.
 
                                               

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0