En dag jobb och en dag ledigt

Igår kunde jag meditera över en galet vacker morgonhimmel på vägen till jobbet...
 
 
... en dag som förövrigt blev lugn. Tog mig tid till en ordentlig lunchrast och dessutom eftermiddagsfika. De där pauserna brukar ha en benägenhet att bara försvinna i den vargagliga vardagen, tycker jag. Dessutom hann jag städa mitt skrivbord, ringa lite samtal, sortera tre stora kassar kläder som kommit in och prata med arbetskamrater.
 
Hemma väntade en lugn kväll. Lagade räk- och fänkålsgryta med saffran till mig och maken. Tänkte försöka mig på en LCHF-diet efter nyår och receptet var inspirerat utifrån det. LCHF fick mig att gå ner några kilon förra vintern, men framförallt så blev jag värkfri av den dieten. Kylan har gett mig mer värk igen så jag hoppas att kunna bli av med både det ena och det andra med LCHF igen.
 
Idag ringde klockan kvart i åtta men då var jag redan uppe. En mittemellankortlång promenad med Bamse i nysnön innan jag åkte till healern som idag har jobbat hårt framförallt med min högra hälsena som, rent ut sagt, är för jävlig för närvarande.
 
 
På väg till gymmet åkte jag förbi Hälsokost och köpte några piller som ska hjälpa till att spjälka fett som jag fått mig rekommenderat. Akademibokhandeln fick också ett besök där jag köpte Läckbergs tre senaste, innan Lejontämjaren, samt en bok om Svenska kulter av Anders Fager. Han är mina stora flickors bonusmammas kusin och jag har hört att boken ska vara väldigt bra. Därefter åkte jag till gymmet för ett styrkepass. Det gick på rena viljestyrkan för idag gjorde det ont, men jag körde igenom ett normalpass ändå. Musklerna ömmar. Det beror antagligen på den extrema kylan vi haft, men även sviter efter den rejäla förkylningen som nu är i princip borta. Efteråt njöt jag av en skön bastu. Tre gånger i värmen och tre kalla duschar.
 
 
När jag gick in i duschen efter styrkepasset slängde jag in handduken i bastun. Det brukar aldrig vara någon där när jag är där, men när jag nu klev in i bastun satt där en kvinna uppkrupen vid väggen för att inte sitta på min handduk. Lite generad över att ha "bokat" en plats utan att mena det och inledde därför ett samtal med orden "när jag var hos frissan senast läste jag i en skvallertidning att Britney Spears smälter bort sina kilon genom att sitta i sin bastu två timmar två gånger om dagen..." Det blev början på ett intressant samtal kring media, ungdomar och kroppsfixering. Efter ett tag berättade hon att hon var kurator på en skola... och det är detta som är så intressant de få gånger man får till ett samtal i bastun... man vet inte vem man pratar med! Nakenheten tar bort etiketterna (utom de etiketter en kraftig övervikt kan ge) och man har ingen aning om vem man pratar med förrän en eventuell presentation kommer till stånd. Jag berättade aldrig vad jag jobbar med, bara att jag har många barn och struma, samt att jag jobbar på att inte tänka så mycket på vikten som på att må bra. Jag kan inte göra så himla mycket åt vikten och det förstod ju givetvis hon som var sjuksköterska, det behövde jag inte ens påtala. Att må bra är viktigare än ett fagert yttre, för mig. Att kunna leva ett så innehållsrikt och spännande liv som möjligt är viktigare än vad andra tänker om mig... och jag tål både kommentarer och skämt om saken.
 
 
Sen blev det en längre promenad med Bamse!
 
En kamouflerad Bamse
 
Resten av eftermiddagen har tillbringats halvliggande i sängen med Camilla Läckberg. Jag tyckte hon var sisådär i början, men denna sista bok, Lejontämjaren, var jättebra! Enkel middag med lax i dillsås och riven morot, promenad till brevlådan som innehöll lite sena julkort. En halvtimmes väntan på Comviq-chatten för att uppdatera mig på var mittuteblivna nano-kort tagit vägen... nu väntar disk och lite TV-slöande innan jag kryper i koj. Janne mekar bil med Jens efter jobbet och han ska ha med sig Bitchen hit sen, hon lider av nyårssmällarna och ska få vara här över nyåret.... Och Bamse är magsjuk. Vet inte om han ätit nåt olämpligt ute eller om det är nån smitta från dagis. Nåväl, Jens oroade sig inte för att Bitchen skulle bli smittad och jag hoppas Bamse är bra imorgon. Hull har han att ta av, men det är inte roligt när lill-prinsen är dålig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0