Livet runt Lucia!

                                                         
 
Janne sa till mig när vi satt och fikade på lussebulle och pepparkaka nu på eftermiddagen... att: "jag hade tänkt att gå upp och titta på Luciatåget på TV imorse... men så orkade jag inte". Jag stirrade förvånat på honom... "Va? Är det Lucia idag?" Det är ett konstigt år i år! Jag har missat både första advent och Lucia! Jag tror hela tiden att det är nån vecka kvar till allt det där. Men jag har i alla fall firat --> jul <-- redan så jag har mitt på det torra så att säga! Egentligen är det inte så konstigt att allt blir galet i år. För det första är det första året i vårt nya hem så de traditioner som redan börjat falna i förra hemmet finns inte alls i väggarna här, för det andra är det mesta nerpackat fortfarande. Vi trodde nog att vi skulle ha blivit mer färdiga till julen än vi blivit... men så är det ju med livet. Dessutom har jag engagerat mig i mitt nya jobb ... fast där borde jag helt klart kunnat vara mer uppdaterad, får skylla på att arbete och fritid inte alltid är synkade, jag ligger som sagt hela tiden en vecka efter.
 
Tenta-tider 

Största bovarna i mina minnesluckor är två. Dels den elända förkylningen jag dragit på mig och dels tentan. Igår distribuerades hemtentan och jag sitter med min bomulls-skalle och försöker skriva. Det är inte det lättaste. Tentan i sig är inte svår, men att få ner orden är svårt. Jag tänker på annat och bläddrar planlöst i den litteratur jag tyckte jag fått viss ordning i. Synapserna i hjärnan kopplar helt enkelt inte som de ska. Jag har kanske en begynnande demens? Det känns så ibland.
 
 
Igår gick jag i alla fall ut med Bamse en liten sväng. Hela vägen fram och tillbaka till brevlådan. Idag gick jag ända bort till kalhygget med Bamse i det kvarliggande vita täcket vi fick inatt ... och det blev sammanlagt 2000 steg enligt stegräknaren. Inga astma-anfall, men väl hostattacker som borde ha fått varenda vildsvin i sken när den kalla luften drogs in genom näsborrarna . Ibland får jag ta näsdroppar, Ibuprofen och hostmedicin, men inte alls i samma utsträckning längre vilket är jätteskönt. Bamse däremot älskar snö och han är min lilla yeti. Lika galet pigg och rusig som han är under årets vita månader, lika trött och hängig är han under årets varma månader.
 
Gissa vilken yeti som är min!
 
Jag har lagt ner tenteriet för idag. Det slutade med att jag satt och beundrade mig själv, för jag tycker att min magisteruppsats är så himla bra, samtidigt som jag inte tycker jag duger nånting till och vad ska allt det här vara bra för. Verkliga motsatsförhållanden... varför jag nu halkade in på min förra uppsats? Jo, jag tänker hela tiden på hur jag ska lägga upp masteruppsatsen och det ämne jag tentar i nu är diakonivetenskap, vilket ju är huvudämnet liksom och ger massa idéer och uppslag. Ingen ordning alls, som vanligt.
 
Nu ska jag experimentera med broccoli och torsk. Janne är nog snart på ingång från bodarna. Han kom hem med två broccolistånd igår och jag har liksom inget att ha till. Ska prova en torsk med ramslökstäcke och broccoli i ugn? Kan det vara något?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0