Stockholmsrejs igen

Dagarna börjar flyta ihop... och ändå när jag tittar i almanackan så har vi bara bott här exakt en månad. Det känns så mycket längre... Stora lasset gick 4-5 januari, vi adressändrade den 6 januari och lämnade nycklarna två dagar senare. Jag njuter varje dag. Varje dag kommer något i ordning. Det är ett helt annat tempo i Strängnäs och här ute i skogsbrynet!
 
I förrgår ägnade jag mycket tid åt datorn. Jag fyllde i mitt CV på Arbetsförmedlingens hemsida och skrev ett personligt brev som arbetsgivare kan komma åt att läsa. Skickade även in min första aktivitetsrapport. Kvällen ägnade jag åt att tömma arbetsmobilen. Den skulle ha lämnats in för länge sen, men jag har helt enkelt inte fått tag på nån på jobbet så nu hade jag beslutat mig för att lämna in den i kapellet när jag ändå skulle åt det hållet. Vaktis visste nog på råd, tänkte jag. Jag är ju så oteknisk och hittade inte var jag kunde grundinställa telefonen så efter att jag laddat batterierna så jag kunde slå igång den så satt jag och raderade telefonnummer ett och ett, sms-konversationer ett och ett, bilderna kunde jag ta alla på en gång och mailen har jag gjort sen innan. Sent omsider var det klart! Hittade lite roliga bilder som jag inte vetat om att Bekki tagit... Dem laddade jag förstås ner på datorn... och det muntrade upp det tråkiga raderings-arbetet...
 
 
Men mellan Arbetsförmedlingen och telefonrensningen så kom grannen in. Hon fick låna ett element för några veckor sen då hennes luftvärmepump pajade i värsta kylan och reparatören inte kom. Nu har de fått ordning på den. Hon hade med sig elementet och två söta Primula som tack... och stannade på en kopp kaffe. Vi avslutade kvällen sittandes på golvet framför akvariet pratandes olika fisk-arter.
 
 
Tidigt igår morse gick jag upp, rastade Bamse och stack iväg. Klockan nio lämnade jag Bamse hos Linnéa och började sen med småärendena.
 
Först lämna biblioteksbok på Campus Sköndal, sen CRT zoologiska och köpa en liten storlek bajspåsar som passar i min lilla "gris" som hänger på kopplet. Nu har jag över 200 påsar så det ska väl räcka ett tag tycker jag. Sen Hagsätra zoo, för där har jag fortfarande rabattkuponger och sånt. Dessutom är hon så himla trevlig att jag åker gärna dit när jag har vägarna förbi. Jag har dessutom lycktas lura henne att åka till Mexico och de åker nästa vecka. De har åkt till Thailand i många år, var blandannat där under tsunamin, men nu ville de prova på nåt nytt. De ska bo nära där vi bodde.
 
 
Sen gick jag upp till kapellet och lämnade nycklar och telefon. Vaktis skulle se till att de kom rätt. Vi satt och pratade en stund för resten av personalen hade sångsamling i Öppna förskolan... Halv 12 var det frissadax!
 
                                                                En i sköldpaddsfamiljen bor hos henne!
 
 
 
Innan lunchen som intogs på "greken" med en f.d arbetskamrat åkte jag förbi Andra Varvet  med Tupperware och husgeråd innan jag började leta parkering...vilket inte var lätt då det var skottning/sopning på torsdagar. Men det löste sig. En trevlig långlunch, sen blev det tunnelbana till Operan där jag sammanstrålade med bästisen ett par timmar. Lite zonterapi hanns med också! Och så höll jag henne sällskap över middagen för själv var jag proppis efter alla grillspett och kebab som jag vräkt i mig till lunch.
 
 
 
Till sist åkte jag ut till Högdalen och hämtade bilen innan jag styrde kosan mot Kallhäll och Bamse. Jag hann umgås en timme med barnbarnen och gick kvällsrundan med Spike och Bamse innan jag åkte hem.
 
Sortering av sten och  kakformar
 
Linslus!
 
Nattinatti!
 
Grabbarna Bus på kvällspromenad

När jag kom hem närmare midnatt och tömde brevlådan blev jag nästan gråtfärdig. Inget arbetsgivarintyg. Jag kände mig så maktlös... Är man ingenting värd öht? Sen jag slutade har det varit i princip dödstyst från jobbet. Jag har mailat och ringt... Visst, jag har lämnat det helt frivilligt, men vissa trodde jag ändå att man skulle ha något kontakt med .... varför trodde jag det egentligen. Trodde jag att jag var omtyckt av vissa? Nå, det är bara att tacka för lärdomen och inte göra om misstaget.
 
Satt i soffan och chattade med svärdottern på WhatsUp till midnatt då Janne kom hem från kvällspasset. Hon och sonen är på Teneriffa och igår fyllde han år. Jag pratade med honom tidigare på dagen och de skulle gå till en restaurang som vi rekommenderade. Vi var i Puerto de la Cruz i april förra året och de bor bara ett par hundra meter från det hotell vi bodde på.
 
Idag har vi varit in till Strängnäs och beställt lite fikabröd till på söndag. Mina föräldrar kommer hit och hälsar på. Det har aldrig blivit av att de kommit ner, men nu gör de det och det ska vi fira! Vi åkte ut till Solberga och handlade också. Sen har jag pratat med A-kassan i två omgångar, fyllt i deras kassakort och grejat. Det är nästan ett heltidsarbete att vara arbetslös! Hoppas det ska flyta på lite bättre sen. Och jag blev så himla förvånad när jag gick ut med Bamse i hällregnet och gick förbi postlådan. Arbetsgivarintyget låg där! Efter nästan fyra veckor hade jag nästan gett upp möjligheten till A-kassa, för utan arbetsgivarintyg måste man skicka in anställningsbevis och lönespecar och det var länge sen jag hade papper på sånt. Det fick vi på jobb-mailen och den är ju raderad sen länge. Det enda anställningsbevis jag hittade var från provtjänstmånaderna 2007 och jag tänkte att får jag inget arbetsgivarintyg lär jag inte få 12 lönespecar och ett nytt anställningsbevis heller. Nu kan jag äntligen få ro i själen och förhoppningsvis A-kassa också!
 
                                                                     
Ibland ska det till en regnig dag för att man ska bli glad! Och ett tips till alla er därute! SPARA ALLA DESSA PAPPER FÖR BLIR MAN ARBETSLÖS SÅ SKA MAN HA PAPPER PÅ PRECIS ALLT!
 
I övrigt har jag plockat och försökt snygga till lite härhemma. Nu ska jag diska och sätta mig med stickorna. Gissa om jag längtar!
 
                                    
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0