Årets första blogg...

... den handlar om kartonger. Kartonger och kartonger...
 
Men livet före alla dessa kartonger och efter nyårskrönikan bestod i ett fint firande av nyåret. Janne överträffade sig själv med renskavs- och laxsnittar till förrätt, grillad ox- och fläskfilé och potatisgratäng samt frukt och bär i maränggrädde till efterrätt. Han hade god hjälp av Bekki som nog ärvt hans matlagnings-gener.
 
 
Gästade oss gjorde Rebekka och Nicklas, Marianne med Tanja, bonden och hans fru samt Spike. Spike är skotträdd så han fick följa med oss då det inte smäller lika mycket på Sanda som i Kallhäll....och förutom lite småtjafs hundarna emellan så tycker jag det gick utmärkt. Glada hundar som fick ox- och fläskfilé till nyårsmiddag!
 
Spike                                                       Tanja
 
På nyårsdagens kväll lämnade vi Esmeralda kvar och åkte hem. Esmeralda är ju så vinterslö och jag tyckte det var värre att släpa henne fram och tillbaka, bättre att hon fick vila i sitt stora terrarium än att åka fram och tillbaka ännu en gång under en vecka, så jag fyllde vattenskålen till brädden och gav henne extra mat och hö.
 
 
Torsdag och fredag fick Bamse gå sina sista dagar på dagis och på fredagen fick han bjuda sina kompisar på kycklingkorv medan fröknarna fick en stor vit orchidé som tack för 2,5 jättefina år.
 
Bilder från Pyttelitens hemsida
 
Janne jobbade på torsdagen medan jag satte igång att packa. På fredagen hämtade vi Jannes nya pendlarbil som fått ventilationen reparerad.
 
 
Sen fortsatte vi packandet... långt in på natten... Janne åkte ett par vändor till sin mammas källarförråd där vi ska få ha fotoalbum, böcker och annat ett tag... och sen fortsatte packandet på lördagen. Linnéa var en ängel och kom för att packa ner hela köket åt mig. Mina handleder hade fullständigt gått i baklås (artros) och fötterna värkte så inga Alvedon längre bet på smärtan (hälseneinflammationen).
 

Sent på lördag eftermiddag for Janne och Jens ner med hyrsläpet fullastat. Janne hade vikt ner sätena på min bil så jag lastade den full också och åkte ner.
 
 
Kvällen tillbringade Janne med att lasta in alla kartonger enligt behovsprincipen, dvs det vi först kommer att behöva överst och det som inte är så bråttom längst ner, i staplar i gästrummet. Jens fick sova en stund för han hade servat nya Jannes bil till två på natten, jag bar det jag kunde, packade upp första kartongen och kokade korv med bröd till middag, gick ut med Bamse och så stöp vi i säng. Närmsta grannen kom med en liten välkomstgåva - tulpaner i blåbärsris, dinkelknäcke, flingsalt och ett tuggben åt Bamse.
 

Inatt har Janne och jag legat mycket vakna. Lite har vi pratat. Janne har funderat över möblering och restaurering, jag har bit för bit försökt lägga bitterhet bakom mig. Det är så mycket jag inte förstår. Och aldrig kommer att förstå. Nu ska jag se framåt och göra det bästa av resten av mitt liv. Nu är vi här! Nu börjar en ny livsepok och vi kan göra massor av den!
 
Janne och Jens stack tidigt imorse med släpet och kom ner med en laddning som till större delen kunde förvaras i boden. Det var gräsklippare, moppe mm mm. Själv diskade jag miljoner bestick och sorterade dem. Mer än hälften ska skänkas bort. Skafferi och porslinsskåpet sorterades också, torkades rent, nytt diskades, mycket kastades och åkte på insamlingshögen. Sånt tar längre tid än man tror. När Jens och Janne kom ner igen panerade och stekte jag fläskfilé och sen diskade jag alla Tupperware-moduletter som nu ska skänkas bort. Jag behåller bara två storlekar som passar i skåpen. Jag har massor och har haft ännu mer av Tupperwares burkar. Dels har jag sålt själv för många år sen, dels har jag samlat på mig till båten, landet och hem så jag har mer eller mindre tre omgångar av allt. Det jag behåller nu ska jag kunna använda både hemma och i båten, hellre släpa samma burkar hit och dit än att ha ett av tre rum till enbart förvaring av diverse grejer.
 
Janne har blivit inkallad att jobba extra natt och ska sen sova på madrass i "gamla hemma" för att packa det sista medan jag försöker få lite ordning i "nya hemma". Sen ska jag åka till "gamla hemma" på tisdag så vi kan städa tillsammans. Jens har åkt hem för att lämna släpkärran. Bamse deppar, han fattar ju inte vad som händer men är klart påverkad av det. Jag har diskat sista vändan för ikväll och gått en längre promenad med Bamse. Vi mötte närmsta grannen med hennes hund så vi travade igenom området tillsammans i den becksvarta kvällen. Nu ligger Bamse nyduschad och jag tror jag ska försöka sova också...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0