En morgon när vi vaknar är hela världen vit....

Var uppe och rumstrerade om lite vid tretiden natten mot igår, då var det mörkt och svart ute. Vid sju var jag uppe igen och då låg snön centimetertjock över gården. Det måste ha snöat rejält en stund däremellan!
 
 
Januari har verkligen varit kontrasternas månad så här långt. Från kantareller i onsdags till tussilago i torsdags till full vinter igår på lördagen.
 
Igår gick Janne ut med Bamse de tre första promenaderna medan jag var fullt koncentrerad i kartongerna han lyft fram. Vi kom vare sig iväg för att köpa beslag till sängen (så vi sover ff på golvet) eller sopstationen men det gör absolut ingenting. Vi har all tid i världen att komma i ordning. Fyra kartonger är nu utrensade, bunkar och byttor diskade och sorterade i högar vad som ska vara kvar och vad som ska doneras till Solgårdens auktion i sommar. Jag fick veta av en man och hustru jag mötte under fredagens långpromenad att föreningen har en välbesökt auktion varje sommar och att vi redan nu kan ställa ner hela, användbara saker vi inte vill ha till föreningsstugan. Pengarna går till underhåll i området samt föreningsstugan Solgården. Jag hittade också påsen med mediciner jag osett skrapat ner från ett av överskåpen i gamla hemma. Där slängdes nu gamla plåster och lindor. Större delen av medicinerna är utgångna eller oanvända så de ska tillbaka till apoteket för omhändertagning. I "gamla hemma" har jag dragit mig för att ta tag i medicinskåpet, liksom allt annat, men nu gick det fort.
 
När Janne spelar sin irriterande skvalmusik kanske jag kan använda dessa för husfridens skull?

Tre saker jag inte tror vi någonsin kommer behöva köpa igen under vår livstid är hörselproppar, plåster och bomullspinnar. Jag hittade också mitt inhandlade förråd med schampo, balsam och duschcrème som försvann när vi ordnade inför visningen så vi lär inte behöva handla sånt under hela året tror jag. Fem flaskor hundschampo, vad gillar ni det? Ja, men det blir så när man inhandlar två eller tre flaskor "så man har" och resonerar så både när man är hemma och på landet. Nu samlas allt här. Den utrensning jag planerat i "gamla hemma" blev aldrig av i nån större utsträckning, det blev för jobbigt vid blotta tanken. Nu löper rensningen på lätt för det är så uppenbart vad som är bra att spara och vad som blir för mycket i vårt lilla hem. En kartong med "skänkes", en soppåse för trasigt glas och keramik, en säck för brännbart samt en säck för textil står hela tiden i hallen, sen flyttas de ut vartefter. Problemet just nu är väl förvaringen av allt schampo mm men vi får väl duscha ofta så löser det sig! Halvfulla duschrengöringsmedel, kakelrent och handkrämer åker bara ut. Vi kommer inte hinna förbruka allt på flera år. Det har också varit problemet i vårt gamla stora hemma, att när man inte hittar i alla skåp så köper man nytt i tron att det är slut. Nu har precis allt dykt upp. Här kommer vi aldrig kunna gömma dessa kvantiteter.
                                                                      
 
Bäst av allt är att ledvärken är borta. Jag är nu övertygad om att det var en förkylning som satt sig i kroppen. Två dagar med Ibuprofen och god sömn har gjort susen.
 
Janne softar vid sporten, jag ska ta tag i närmsta kartong :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0