Sjätte dagen med LCHF / Lakansröj!

Hade satt klockan på ringning 8.00 men var vaken långt före det. Nån gång vid tre lämnade John Blund mig. Började dagen med två skivor av mitt hembakta Low Carb-bröd och massa pålägg som det står i mina receptböcker.
 

Linnéa ringde vid 9.00 och kollade om jag var vaken...O-JA! När hon kom lite efter 10.00 gick hon ut med Bamse och Spike medan jag passade Meija. Vi hade tänkt gå tillsammans, men lilla fröken Söt ville inte sitta still nåt mer. Vi studerade Ragnar och gjorde lite gymnastik till mamma kom tillbaka med hundarna.
 
Sen började Operation Utrensning! Janne och jag släpade fram kartonger, säckar och backar igår - uppskattningsvis 10 kartonger i kvantitet! Det är inte konstigt att det ser ut så. Vi har haft två lantställen, sju personer i hushållet samt båt... Nu har vi bara detta hus och båten samt inga barn bor hemma. När allt sänglinne samlades här under flytten baxnade jag över att det var SÅ mycket... allt har ju tidigare varit utspritt... Men det blir så när man har stor familj och delar olika lantställen med syskon. Nu hjälptes Linnéa, Meija och jag åt att plocka fram allt och sortera. Det gick fort till att börja med. Snart var alla kartonger, säckar och backar tömda och linnet låg i högar - påslakan, underlakan, örngott, stora handdukar, små handdukar och diskhanddukar. Då bröt vi för lunch!
 
En kompis på Facebook har rekommenderat Kostrådgivarnas Veckomeny och där hittade jag mandelfisken jag gjorde igår. Idag blev det köttfärs/vitkåls-röra. Jag hade ingen svamp hemma, inga lingon heller, men vi båda tyckte att vanligt kranvatten med riven ingefära gav den där extra touchen till denna enkla snabbmat. Dock var den inte vacker att fotografera så det bespar jag er! Men det var gott!
 
Meija och Spike brukar dela hundben         Meija hjälper gärna till att rensa
 
- Den här lådan är tom nu, säger Meija        "Att spara... eller inte spara, det är frågan..."
 
Bamse och Meija hjälper mormor
 
Efter lunch fortsatte vi. Påslakanen blev sorterade och utrensade, likaså fick många gamla slitna handdukar åka i säcken i första sorteringen. Två säckar åkte ut i glaspaviljongen. Sen tog jag ut hundarna medan Linnéa gjorde Meija klar för sovstund och hemfärd. Fler barn skulle hämtas på skola och dagis. Linnéa hämtade upp Spike på vägen och jag fortsatte en runda med Bamse. Han var trött när jag kom hem med honom. Först att vakta på Spike och Meija, sen långprommis i blåst och snöfall.
 
 
 
Jag fortsatte att sortera underlakan i små, mellan och stora, sen gav jag upp. Det var rätt många lakan jag fick rulla upp och rulla ihop igen för att kolla storlekarna. Imorgon fortsätter sorteringen.
 
Janne kom hem efter dagskiftet med champinjoner och dessa stekte jag upp och blandade i lunchens köttfärs/vitkålsröra som han fick till middag. Själv värmde jag mandelfisk från igår. Två matlådor blev det av röran så nu är morgondagens lunch fixad för både honom och mig.
 
Mandelfisk med äggröra, bladspenat och ärtskott
 
Kvällen har ägnats åt TV:n. Och det gick äntligen att logga in på CSN´s nätsida så nu hoppas jag bli beviljad ett halvt studiebidrag ett år framåt, eller så länge jag inte jobbar i alla fall. Bamse har varit ute sistanaden och snusar gott bredvid Janne. Jag sitter uppe en stund extra för jag vill inte vakna klockan 3 igen... Jag längtar efter en riktig läslampa!!!
 
Nej, dusch och gåläggsej kanske...? Eller TV?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0