Flyttbestyr

En härlig dag igår, i alla fall för mig. Jag tycker den extrema värmen är rätt jobbig, men mitt sätt att deala med det är att göra saker. Att gå hemma och känna efter är hopplöst.
 
  
   Det viktigaste är med!
 
Igår hade jag lovat att hjälpa till med barnbarn under flytten. Min nästäldsta dotter med familj ska flytta några kvarter bort och det var lite ärenden på banken, inspektion av nya lägenheten samt lite kartonger som skulle flyttas över.  Medan Linnéa och Mattias åkte till banken fick jag Meija att sova middag medan de stora flickorna öppnade skoaffär i vardagsrummet. Barbie- och Bratz-skoaffär!
 
 
När föräldrarna kom hem igen var de stora flickorna mycket ivriga på att få se sitt "nya hemma" så vi åkte direkt. Jag trodde att jag skulle ha hela flocken ute i parken nedanför balkongen i deras "nya hemma" men så blev inte fallet. Meija och hundarna lekte med mormor i parken, Ängla och Thyra hade fullt upp med att hjälpa till inomhus. Bland annat skulle en tapet rivas och så måste man ju prova att låsa in en syster i klädkammaren... det gick bra. Det gick bra att få ut henne också efter inkallad fadershjälp, sen tog föräldrarna hand om den nyckeln!
 
Men Meija och jag åkte rutschkana, gungade på olika saker, vattnade hundarna som låg i skuggan och tömde skor på grus/sög tårna rena...
 
 
Vid femtiden fick pizzerian en stororder, då var det hela familjen, mormor samt flytthjälp på fyra personer och en bebis som behövde energipåfyllning. En himlans mysig middag i parken, sen åkte jag upp med Meija till "gamla hemma" i ett försök att få henne att somna för natten. Först fick hon gå runt och skrutta, vi tittade lite på TV också, men när hon med stor dramatik och tårar kastade sig på ytterdörren och vilt började hamra på den så insåg jag att det nog var flaskdax som substitut för modern. Så småningom kom mamman och systrarna, jag tog ut hundarna och sen började Bamse och jag hemfärden.
 
 
23.30 var vi hemma. Huset var instängt och grymt varmt så jag blev sittande med fläkt och öppna fönster till halv fem imorse. Då hade jag virkat några svettiga mormorsrutor och sett "den gröna milen", en favoritfilm, samt en dokumentär om Ariel Castro och flickorna han kidnappade i Cleveland.
 
Janne kom hem klockan 8 imorse efter dubbelpass (16 timmar) och jag har haft svårt att somna om efter det. Svetten rinner i floder... Bamse Morgontrött vägrar lyfta sin nyklippta ända, men klockan är strax 12.00 och jag tänker nog lyfta ut honom nu. Han kan få somna om och sova hela eftermiddagen om han vill, men nu känns det som att han måste ut i alla fall....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0