Knypplardagar i solen

Nej, jag tänker inte klaga på värmen. Jag kan inte säga att jag njuter, jag är en vår-människa, men att klaga på alla fantastiska väderlekar och årstider vi har på våra breddgrader gör jag inte. Jag älskar årstidsväxlingarna och ett tu tre går vi runt och halkar på isiga gator igen, vilket har sin charm. Inte de isiga gatorna kanske, men snön och kylan. Med sommaren kommer extremt heta dagar och vintern har sina extremt kalla, det är exotiskt!
 
 
Och tack för all hjälp med drömtydningen igår!
 
Igår satt jag och knypplade i princip hela dagen. Den vita silket är i princip färdigknypplat och jag spolade på nytt garn igårkväll, lin 160/2 blir nästa testspets. Jag ska prova en ny variant på mandeln (pluppen i tyllbotten) på skoj. Antingen blir det skitbra eller fiasko. Det vet man inte förrän man provat.
 
 
Fortsätt vara nyfiken, som min knyppelfröken sa i somras:
 

Janne sov nästan hela dagen efter sina tuffa arbetspass under natten och tidigare i veckan och åkte sen tidigare till jobbet. Snart har han semester och det ska bli skönt. Det blir många extrapass för gubbarna som är i tjänst när andra har semester.
 
Men innan han åkte sköt han upp plast för att vi skulle se hur vi ska sätta fönstren i bodarna. I eftermiddag ska vi åka och beställa dem. Nu börjar det kännas på riktigt för nu har vi planerat inredningen i bodarna för att veta hur vi ska sätta fönstren. Så himla kul!
 
Här kan min knypplarhörna komma att stå. Gott om dagsljus!
 
Själv satt jag ute och knypplade till 21.00 och hoppades att de mörka molnen skulle visa tendenser till att släppa lite regn. Icke. Jag vattnade krukorna och de nyplanterade magnoliorna istället. Och så jagade jag bort spindlar som boar i buskrosen på altanen med såpa. Somnade halv tolv på spikmattan medan jag mediterade över grönt ljus och potatisgroddar i solar plexus....vaknade klockan 3.00 med en något sargad rygg.... men rackarns vad jag sover gott på de där piggarna!
 
...eller en fluga kan duga
 
Nu har en ny dag grytt sen länge. Jag ska gå ut med Bamse, vare sig han vill eller inte, för sen vill jag knyppla till 12.00 när Janne ska väckas för fönsterbeställning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0