Lata sommardagar... för vissa

Hade en sån där konstig dröm igen. Janne och jag tittade på lägenheter i förorten och allt var sönderbombat eller nerslitet. Lägenheterna var fräscha inuti, men utanför var det klottrat, slitet, bombhål... Speglar mitt liv kanske. Känner mig fräsch inombords men kroppen är ju sliten. Vittjar brevlådan med stor spänning varje dag - tänk om jag får besked från ortopeden idag! Sorgligt egentligen att ett sådant brev efterlängtas med sådan spänning, men det är bara att inse att jag nått reparationsåldern, den som lever med smärtor vet vad jag talar om. Är livrädd för en ev. operation men ser samtidigt ingen annan utväg. Höger hälsena är kaputt och vänster på god väg att gå samma väg. Smärtor hotar ibland att ta över hela livslusten och påminner en hela tiden om kroppens förfall. Allt roligt i livet är hela tiden en påminnelse om hur glad man ska vara över det man har och kan, vilket jag är mycket tacksam över. Jag har levt ett otroligt aktivt liv och är detta avbetalningen så är det bara att hacka i sig. Jag ångrar ingenting.
 
 
Knyppla kan jag! Eller knypplandet är ett konstant lärande vilket gör att man alltid har något att se fram emot! Igår knypplade jag klart det vita silket och har nu tre 8 centimeters spetssnuttar av "Lågorna". Lin 160/2 är påbörjat. Denna övning lär mig massor om knypplingen och stimulerar min fantasi. Eventuellt kommer den ges ut som färdigt mönster och det vore jättekul om det blir så, men hur som helst så är det jätteroligt att få utveckla och testa den här spetsen. Jag kommer i alla fall att använda den.
 
Vitt silke med och utan mandlar och med olika många trådar i lanet, svart silke och bomull
 
Vi köpte två lådor Thai-mat i förrgår när vi var uppe i Storstan men delade bara på den ena. Framåt kvällskvisten igår delade vi på den andra och åkte sen ut på sjön. Janne jobbade hela dagen med golvet i gästhuset och det var hett! Jag är så fascinerad över hans energi och att han tål värmen så bra. Sen hade vi en helt fantastisk kväll. Vi styrde in bakom en liten ö, badade nakna i Mälarens 24-gradiga vatten och torkade i kvällsolen, räddade en trollslända ut vattnet... det var ljuvligt. Bamse njöt av fartvinden... men inte av badet. Efteråt tyckte han det var jätteskönt förstås!
 
Strängnäsbron med Bamse Skeppsråtta i fartvinden
 
Bamse Badkruka                                                 Trollsländan landade i vattnet bredvid båten,
 
...men efter en snabb räddningsinsats torkade den och flög sen vidare
 
Bamse Harebäst
 
Kvällen avslutades med glass i glaspaviljongen, sen läste jag några kapitel i boken tills mörkret gjorde det omöjligt...
 
 
En ny dag har grytt. Janne har jobbat med bodarna nån timme redan och jag laddar lite. Djuren har fått frukost, jag också, morgonpromenad står först på dagens meny om jag får fatt i Bamse Morgontrött, sen blir det disk, knyppling och handling under dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0