Första knyppeldagen

Så sitter man här mitt i natten den första knyppeldagen och undrar: "Vad hände egentligen"? Var det ett helt år sen sist? Vart tog dagen vägen? Har jag varit borta härifrån överhuvudtaget?
 
Mitt rum!
 
Jag satt ju uppe och nattsuddade lite igårkväll så jag satte klockan på halv nio, men var förstås uppe före det. Frukost med en makalös utsikt över Vättern, samling med presentation och lite historia i aulan klockan 10 och presentation av oss själva i lektionssalen.
 
 Köket                                                                        Vid Trefaldighetsgården, lektionssalar
 
På lunchen var jag i lilla shopen och köpte på mig silkesgarn i guld och en bit linnetyg. Min första arbetsuppgift kommer att bli ett nålbrev så jag kan hålla ordning på mina nålar. Det kommer att räknas som det obligatoriska monteringsmomentet i Finknypplingskursen. Eftermiddagen har gått åt till att spola på silket på 14 par pinnar och börja knyppla "uggleögon". Ugglor är lite av ett tema av och till i mitt liv. Lappugglorna på Sanda för två år sen skrev ju ornitologisk historia i Sörmland och allt som oftast stöter vi på Kattugglor här i Vadstena.
 
Uggleögonen fotade med och utan blixt
 
Min utsikt idag
 
Jag och kompisen från Hagsätra-kursen åt middag på pizzerian. Den är så bra att man kan äta där flera gånger på en vecka... i alla fall om man bara är här två veckor om året. Efter det tänkte jag knyppla en liten stund till men trasslade in mig mentalt i inläggningen av langarnet så hux flux var klockan 22.00!  Men vad gör det. Ingen väntade på mig förutom en fantastisk solnedgång som jag stod länge och avnjöt.
 
 
Kvällen avslutades traditionsenligt med jordgubbar, hackad choklad och mjölk. Nej, livet kan inte bli bättre just nu!
 

Sov gott, mina vänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0