Spetsanalys

Idag har jag ägnat hela dagen åt att göra en spetsanalys. Jag påbörjade ett försök i lördags men det gick inget vidare. Nu på morgonen fick jag lite lärarhjälp samt fick låna en förstoringslupp av en kurskompis och då klurade jag ut det.  Det blev en mycket roligare uppgift än jag trodde, mycket beroende på att jag klurade ut den trots att den var lite marig på sina ställen. Att lyckas med något svårt ger väl alltid en större tillfredställelse än det som är genomgående enkelt? Spetsen var dessutom inte särskilt välknypplad, den hade dragit ihop sig lite och knypplerskan (jag förutsätter att det var en kvinna, ja) som jobbat med den var antingen oerfaren (spetsproverna kommer ju från en tidigare spetskola) eller fett uttråkad.
 
 
Ett längre brejk hade jag vid lunch. Först gick jag till Klostermuséet och tittade på en utställning som Knypplingsakademin ställde ut i ett av rummen på övervåningen. De hade tydligen haft heliga Birgitta som ett tema, eller så är det bara det att Vadstena är så präglat av denna otroliga kvinna, för de knypplade alstren som ställdes ut var inspirerade av henne eller av kyrkan. Det var knypplade Brigittakronor, kyrkfönster, valv, kors, nycklar och t.o.m muséets trapp. Inspirerande. Jag skulle verkligen vilja gå Knypplingsakademin och har nu en mailkontakt med skolan huruvida mina knypplingskunskaper räcker till..
 
Saliga Katarina (heliga Birgittas dotter) och Guggelutt
 
Sen blev det lunch på pizzerian av taktiska skäl, nämligen att jag står mig längre. Eftermiddag och kväll har tillbringats med att knyppla spetsanalysen. Vid halv nio travade jag upp till Konsum och köpte två baguetter, en till middag och en till lunch imorgon. Här pendlar kosthållningen mellan trista baguetter och goda räkmackor till pizza och flott restaurangmat. Det ska va gött å knöppla! Och imorgon kanske jag kan bjuda på en bild på den färdiga spetsanalysen.
 
Nu är det sängtajm iallafall

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0