...sakta vi gå genom stan...

Snart så!
 
Jag såg nästan fram emot de där papperslapparna när jag la mig lite för sent i förrgårkväll. Jag har tok-fastnat för Farmen och ser på den varje kväll kl 23.00. Jag som avskytt den typen av serier!!! Hon förändras, tanten! Men jag somnade gott och sov nästan sex timmar oavbrutet innan klockan ringde. Upp och mata djur, mata tant och ut med hund. Strax före 8 satt jag i bilen, på väg mot Kungliga Huvudstaden. Kvart över nio hade jag parkerat i Högdalen och var på väg till tunnelbanan. Kvar i 10 stod jag på Riddarholmen, 45 minuter innan min tid hos handledaren/själavårdaren. Jag gick runt och njöt av denna vackra holme. Stockholm är mycket vackrare nu när jag inte bor i närheten. Eller så är det min förändring som gör att jag ser saker på ett annat sätt. Jag är avspänd och lugn, fem minuter kan vara lång tid och jag upplever ingen stress.
 

Strax före halv 11 ringde jag på porttelefonen men den gav inte ett ljud ifrån sig. Jag ringde på flera gånger men inget hände. Det brukar ju komma signal. Inte heller fick jag svar på telefonen. En obehaglig känsla dök upp... var jag där fel dag? Jag plockade upp almanackan, jo nog var jag där rätt dag alltid, men en hel timme förtidigt! Det stod inte halv 11 i almanackan utan 11.30! Pilutta mig! Det blev ytterligare en timmes strosande på Riddarholmen. Tur att det är så vackert!
 
 
Jag har aldrig tänkt på att gatsten och kullersten gör så vackra mönster. Jag ägnade tid åt att tänka på de män (för jag tror ju att det är män som lagt stenen) som arbetat med att göra dessa mönster och övergångar mellan platt och kullrig sten. Fantastiskt!
 
Efter min själavårdstimme tog jag ännu en promenad. Bort från Riddarholmen denna gång - mot Hötorget där jag har min tandläkare. Ännu en njutningsfull promenad men många nya upptäckter. Det var helt nyligen jag upptäckte gångvägarna bredvid järnvägsspåren från Gamla Stan till Centralstation. Jag tycker det är jättespännande vägar!
 
 
Jag hittade en passage - Tysta Marigången - och kom ut vid Stockholms Stiftskansli. Det var en spännande upplevelse. För många herrans år sen, när jag jobbade med smyckestillverkning och trumblade egen sten, var jag ofta på Geo Art som låg precis bakom Stiftet. Ingången var från gatan och inte hade jag en aning om att man kunde gå i gången vars öppning låg intill. Geo Art finns inte kvar längre...
 
Och inte nog med det. När jag går förbi Stiftskansliet kommer en f.d arbetskompis, som numera jobbar på Stiftet, ut därifrån. Jätteroligt! Vi fick sällskap till Hötorget.
 
 
Idag har jag googlat på Tysta Mari, för vem var hon? Och när jag gick där i gången tänkte jag att här måste många av våra hemlösa sova om nätterna....
 
Konserthuset är så vackert! Och alla färger i frukthandlarnas stånd. De lös upp den grå dagen.
 
Så var jag framme hos tandläkaren som undersökte, röntgade och putsade. Inga hål och beröm fick jag också för mina välskötta tänder. Puh! Årets pärs över! Honom tänker jag inte byta bort i första taget för han är som balsam på min tandläkarskräck! Första gången jag kom dit hade jag tendenser till begynnande tandlossning och jag fick panik. Ändå har jag gått varenda år för att slippa stora grejer eftersom jag är så skrajsen. Men så slutade min tandläkare i Folktandvården och jag hängde med till Jannes familjetandläkare och jag har inte ångrat det. Frågan är vad Folktandvården pysslade med som inte såg det han såg! Nästa år ryker kanske visdomstanden jag har kvar, men ett år till trodde han att den skulle hålla. Oavsett, har jag lön om ett år får han ta bort den ändå. Den kommer inte hålla så många år till och varför vänta då? Det är ju som att vänta på att få tandvärk!
 
                             
 
T-banan till Högdalen där jag mötte upp en f.d arbetskamrat och lunch/middag på Greken. Bifteki på salladsbädd och friterad camembert, lite spännande skvaller och uppbyggligt snack. Grekisk mat är lätt att få som LCHF, den enda försyndelsen i den här måltiden var glassen men jag tror det var gräddglass så den slank ner den med!
 
 
Jag skulle ha träffat Monica och Jens i Huddinge, men Monica fick migrän på jobbet och åkte hem, så nu blev sista anhalten Hagsätra zoo. Jag tänker fortsätta handla där när jag är i Storstan för hon är både trevlig och toppenduktig. Där köpte jag fryst hundmat och en Y-sele till Bamse samt syretabletter till Princess Meijas kupa.
 
 
Jens mötte mig i Hagsätra och jag fick igen hundburen som han lånat till Bitchen. Vi behöver till helgen då mina föräldrar ska ha Bamse några dagar då Janne jobbar och jag ska till Oslo. Han tog också Monicas tågbiljetter som hon behöver på söndag när vi ska till Oslo. Han blev ditbjuden på middag på lördag och jag slapp åka genom stan.
 
Svårt att somna. Satt uppe med stickningen vid TVn. Lite speedad och lite frusen efter Riddarholmsmalören... men sov länge imorse. Vaknade med huvudvärk... men med Ipren och efter en 1,5 timme långsamt skogs-strosande var det över. Våren är ju här och jag spanar efter vårtecken. Vårt "fågelbord" är ännu mer välbesökt nu och blåmesen har varit inne i vår översta holk... Det är väl ett vårtecken om något!
 
                                                                              
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0