Bättre och sämre besked

Det var en bra dag igår. Började med att lämna tillbaka en biblioteksbok på Campus Sköndal och fortsatte till en visning av en billig bostadsrätt och till sist Sörskogen där jag köpte en avokadosalladsrulle innan jag åkte till jobbet. Där väntade en välkomst-present från min kollega: ett par änglaörhängen! Jättefina! De åkte i direkt! Tidigare i höstas köpte jag "tro, hopp och kärlek" på Guldfynd, men ankarna fastnar i mina halsdukar stup i kvarten så det får bli ett sommarörhänge!
 
                                 
 
Hann inte så mycket mer än att inmundiga halva salladsrullen innan det var dags för Torsdagsträff. Det kom en kille från Fabula Storytelling som berättade om Alfred Nobel och så firade vi höstens jubilarer (de som fyllt 75, 80, 85, 95 och 100 år under hösten).
 
 
Nu låter det kanske som om det är mest nöjen jag jobbar med, men så är det givetvis inte! Det är bara så att det är då det passar att fota lite, helt enkelt.
 
Sist på dagen gick jag på hembesök, sen hämtade jag Bamse och så åkte vi hem. Efter en kort promenad med Bamse blev det en halv salladsrulle och fyra avsnitt av Ragnar Lodbrok och Vikings innan jag somnade i soffan under kvällens femte avsnitt.
 
                   
 
Vaknade inte när Janne kom hem efter kvällspasset för jag sov så tungt, men sov ändå bara två timmar innan svettningarna kom. Omöjligt att sova när det håller på. Klockan sex gick jag upp och duschade, sen kunde jag sova ett par timmar innan det var dags att åka till healern. Hon fick igång flödet i kroppen så krampen i låren försvann, vad nu den kom sig av. Hon pratade om klimakteriet också... Träningen jag planerat in efteråt fick vara, jag åkte hem istället. Janne och jag hann fika tillsammans innan han åkte iväg på lite ärenden innan jobbet.
 
Klockan 14 var jag tillbaka i stan för läkarbesök. En ny husläkare med grå tinningar vid namn Muhammed har lovat att ta hand om mig och jag lovar att hjälpa till. Han sa att det fanns annan hjälp än min höga Levaxindos, han remitterade mig till en miljon prover, EKG, vikt- och midjemåttstagning. Han rådde mig att gå till gynekolog för att kolla upp om det är klimakterieyttringar jag märker av ...  och så låg blodtrycket låg på 160/100... så jag ska införskaffa en blodtrycksmätare och mäta blodtrycken morgon och kväll i två månader samt försöka gå ner 0,5 - 1 kg i veckan. Suck, jag som gett upp viktminskningen för i år till förmån för allt annat. Bakläxa på den alltså!
 
Sen blev det lite shopping. Till middag tänkte jag göra torskgratäng med ramslökspesto som vi köpte på Gotland. Till det behövde jag potatis till moset, crème fraiche till fisktäcket och lite annat.
 
 
Hemmavid hade Janne åkt till jobbet men jag satte igång med matlagningen och nu har en superb middag intagits, en kålrot har kokats, två tvättar har tvättats och disken diskats... nu ska Bamse och jag gå till brevlådan innan jag slår på .... VIKINGS! ... Jag har några avsnitt kvar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0