Första advent

Jag måste erkänna att jag glömt bort att det är första advent idag. Det har nog aldrig hänt förut... Livet har upptagits av annat och även om vi brukar fira advent mycket enkelt, bara tända första ljuset i adventstaken och fika på lussebullar, så föll det ur idag. En del av sanningen ligger förstås i att vi inte har en aning om i vilken kartong adventsstaken finns.
 
Det blev en ordentlig sovmorgon. När jag hällt upp morgonkoppen kaffe visade Bamse väldigt tydligt att det var bråttom. Vi tog en kort sväng och han hade verkligen bråttom vilket inte är konstigt alls med tanke på vad han åt igår. Köttbullar, prinskorv och julskinka fick han i matskålen, sen fick han lite extra av mig under bordet, är det fest så är det! Efter det pysslade jag med ljudlösa saker inomhus eftersom Janne sov efter nattpasset och så småningom gick Bamse och jag en långrunda.
 
Solnedgång vid halv 3                                     Älg-kon
 
 
Nu är älgjakten över för i år och sommargästerna har vinterstängt sina hus och det märks. Nu är älgarna tillbaka. Bamse och jag såg älg mellan två hus nere i byn, som visserligen ligger med mellanrum, men ändå. Sommarhalvåret är de osynliga, men så här års kan vi få se dem relativt ofta. Fotot på älgspåren tog jag mitt i byn.
 
När jag kom hem var Janne i full gång. Han tänkte överraska mig med att sätta upp en ljus-gran i flaggstången till jag kom hem, men den hade trasslat nåt otroligt. Vi hjälptes åt att få ordning på den. Imorgon ska han leta reda på adventstakarna som troligtvis finns i grannens bod. Annars har vi köpt en ny till köket så det blir lite julfint härhemma.
 
                                                                       Kameran ville inte fokusera riktigt i mörkret...
 
Kvällen har ägnats åt en jättedisk efter helgens griljerande samt enkel middag, julkort och blodtrycksmätare blev beställda, därefter de sista avsnitten i Vikings... det blir en fortsättning!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0