Härliga helg

Fredag kväll och lördag har mest bestått i knyppling. Grått och trist väder. I fredagens duggregn vägrade Bamse gå längre, men i går lyckades jag få med honom på en längre sväng in i skogen. Vi hittade faktiskt lite svamp! Nästan en halv bajspåse!
 
 
Den åkte i kastrullen tillsammans med en påse fryst svamp sen häromveckan tillsammans med fläskfilé, kryddig korv, lök och morötter.
 
På kvällen fick jag ett speciellt telefonsamtal. En av "mina" frivilliga från förra jobbet hade fått sin son att leta reda på mitt telefonnummer. Hon ville tacka för alla vykort jag skickat och blev så himla glad när jag svarade. Det var jätteroligt att höra hennes röst igen. Jag ska försöka åka dit och hälsa på nån dag!
 
Idag har jag jobbat. En av mina lyx-arbetsuppgifter - att följa med på resa! Var på jobbet halv tio och strax därpå åkte vi (en hel busslast kyrkointresserade personer) till Gnesta och Frustuna kyrka på högmässa.
 
 
Vackert belägen vid vattnet bjöd kyrkan på en överraskning. Kyrkoherde var en kvinna som både varit på kaplan på Ersta samt haft program med Ylva Eggehorn på mitt förra jobb, vi känner inte varandra, men känner väl till varandra. Det var väldigt kul att se henne igen.
 
Sen fortsatte vi till Södertuna slott på lunch.
 
Slottet med anor från 1300-talet
 
Majskyckling med rostade rotfrukter
 

Jag blev väldigt fascinerad av slottets samling av korkskruvar! De kan visst se ut hur som helst!
 
 
Vi kom tillbaka till jobbet ungefär halv fyra och jag var hemma vid fem. Uppvärmd gryta från igår och lite telefonsamtal med barnen och mamma. Nu ska jag plocka fram knyppeldynan en stund!

Kommentarer
Postat av: kyrksyster

Det är mycket jobb med att få till en trevlig utflykt. Så du jobbar i kyrkan... inte bara kyrkvärd o volontär?
Verkar ha varit goda utflyktsmål. På mina förra jobb har jag anordnat resor. Får se hur det blir här på mitt nya när dt blir vår o sommar.

Svar: Jo, jag jobbar i kyrkan. Vad går du för utbildning? Jobbar du också i kyrkan?
Guggelutt

2014-11-17 @ 20:01:42
URL: http://kyrksyster.wordpress.com/
Postat av: kyrksyster

Jag är diakon. Har varit det i många årtionden. Kanske jag någonstans nämnt att jag går en fortbildning i Kyrkan och öppenvården. Två terminer.

Roligt att läsa din blogg!

Svar: Jag kikar lite i din blogg också och blev nyfiken på din fortbildning, den lät spännande :)
Guggelutt

2014-11-20 @ 10:46:57
URL: http://kyrksyster.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0