Jul-kul

 
Började dagen med en långpromenad med Bamse, fortsatte sen med att griljera skinka så tyst jag nånsin kunde eftersom Janne sov efter dubbla pass. På fredagen kokade jag en kålrot som vegetariskt alternativ till julbordet och nu griljerade jag både den och en färdigkokt inköpt skinka. Griljeringen blev ägg-, gluten- och laktosfri.
 
 
Det är några år sen vi firade "traditionell jul". Det beror på flera saker, bland annat att Janne och jag har sagt att vi inte vill att barnen och barnbarnen ska känna att de slits mellan olika familjer, en protest mot julhysterin med detta galna shoppingproblem (som jag ser det ... och som ser baksidorna hos dem som inga pengar har eller skuldsätter sig resten av året... vad är det för julefrid?) samt att vi jobbat. Janne har sin skiftgång och jag har sagt ja till att jobba på "alternativa jul"firanden. Det är inget vi slaviskt kommer att hålla fast vid, att inte fira "traditionell jul" alltså, men så länge det är som det är så är det som det är. Beslutet omprövas varje år. I år kommer både Janne och jag jobba på julafton. I år tog Monica initiativet till en "annorlunda jul" och den firade vi igår. Att få ihop hela vår stora familj (Monica har dessutom två stora familjer) är näst intill omöjligt, men hälften av oss kunde ifrån båda Monicas familjer.
 
Här kommer lite bilder från "Galna Familjernas Jul"
 

 
Bamse och jag kom inte hem förrän vid nio och då gjorde vi kvällspromenad direkt innan jag gick ner i varv med två avsnitt av Vikings.
 
Tack alla för en superhärlig jul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0