Ledig måndag

* Svamp
* Post
* Studiematerial
* Knyppling
* Anteckning healer
 
.... står det på en grön post-it-lapp som legat på köksbordet hela dagen. Ibland skriver jag en liten lista för att slippa ha saker i huvudet. Ett tomt huvud är skönt när man är ledig, det tycker i alla fall jag.
 
Sov tills jag vaknade. Janne gjorde detsamma. Sen låg vi och pratade nutid och framtid. Jag har ju frivilligt försatt mig i den situation jag är i och har inte ångrat mig en minut. Att tryggt få vila i kaos är en ynnest. Dock har ingenting blivit som jag trott. För ett år sen trodde jag att jag skulle ha jobb i närheten, egna höns, en hund till och kanske en bikupa eller två... men inget har riktigt blivit som jag tänkt och det är ju samtidigt charmen i livet. Ibland tänker jag tillbaka på Guggelutt 19 år, utan jobb, boende i andra hand, pojkvännen hade slagit upp förlovningen ... och där stod jag på ett gungfly, gravid. Allt löser sig. Ett år senare var jag gift, förstahandsboende och ett andra barn på väg. Ytterligare ett par år senare - Guggelutt 22 år - skild, ensamstående  med två barn, bostadsrätt och fast jobb. Man vet aldrig vad som händer i livet. Nu är jag 50 år, relativt nyinflyttad i en sommarstuga med min make sen över 20 år, utflugna barn, barnbarn, vikarierar deltid på en tjänst i Stockholm... jag livet har onekligen varit sämre. Bättre också. Eller hur graderar man bra och dåligt egentligen? Jag kan gå i taket över småsaker, men det finns inte mycket som kan rubba mitt inre lugn.
 
                                    
 
Efter morgonpromenad i regnet med Bamse åkte jag till gymmet och körde ett pass. Kändes bra. Duschade och for vidare till healern. Idag sa hon att när hon nöp mig i stortårna kände hon min lugna, rofyllda tro. Jag svarade att min tro är orubblig, men min tro på kyrkan som institution nog skakats om en del... varpå hon svarade att kanske är det därför min plats är just där. Ja kanske, det får framtiden utvisa. Idag har hon jobbat med smärta i nacke, knä, hälar samt smärtsamma minnen i hjärtchakrat. Det är häftigt att känna värmen stråla från hennes händer.
 
  
 
Hemma värmde jag köttfärssåsrester från i fredags och vilade en stund innan satte igång med uppgifterna på min gröna lapp. Oöppnad post öppnades, reklam och tidningar hamnade i pappersinsamlingen, all kurslitteratur samlades i en hög som jag la in i garderoben. Vi har det så trångt så det gäller att ta vara på de utrymmen som finns. Svampen kollade jag igenom och la sen i burkar som jag strödde lite ris över. Jag tänker att ris ofta används i saltkar för det suger åt sig fukt. Om nu inte svampen är helt torr kanske riset suger åt sig fukt och svampen klarar sig från mögelangrepp? Jag ska ha lite koll i burkarna för det är ändå ett smidigt sätt att förvara höstens godis på. Vi har ca 7 kg svamp i frysen (vägd innan förvällning) och nu 2-3 kg i torkad form.
 
 
Knypplingen och anteckningarna jag tänkte skriva om besöken hos healern för att få koll på läkningen lämnar jag till på fredag. Nu ska jag softa lite för veckan blir intensiv. Janne är och mekar bil... får se när han dyker upp...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0