Stilla söndag

Efter att ha sovit gott i 10 timmar lovade jag mig själv en lugn söndag. Gick en sväng med Bamse innan frukost och funderade på middagsmat medan jag skrev blogg. Det är kul att laga mat när man har tid, tycker jag. Bestämde mig för köttbullar eftersom jag kom på att vi fick en burk hemkokt lingonsylt av svärmor när jag sov över där i tisdags... och så har vi ju massor av kantareller i frysen.
 
 
Efter frukost satte jag igång med knypplingen medan tvättmaskinerna gick och köttfärs samt kantareller tinade. Nya spindeläventyr väntar på tisdag och jag ville göra klart den mindre av de större "Lågorna" som jag stack upp härom tisdagen. Jag är inte nöjd alls. Antingen måste jag knyppla det mönstret i tunnare garn eller så blir det grövre mönstret att föredra ... det ska bli spännande att jämföra när jag knypplat det större mönstret i samma grovlek som jag gjort denna i.
 
När jag knypplat klart, med avbrott för Bamsenad, lagade jag middag och matlådor. Jag tycker att det är svårt att få tinad köttfärs att hänga ihop? Eller var det för att jag drygade ut vattnet till ströbrödet mot en skvätt grädde som snart skulle bli gammal? Hursomhelst så blev det pannbiffar istället. Pannbiff med smörstekta trattkantareller, hemkokt lingonsylt och ris. Bättre söndagsmiddag är svårt att få.
 
 
Bamse har varit lika trött och seg som jag. Enda utomhusaktiviteten jag gett mig på var att flytta våra krukor från boden till en mer framträdande plats.
 
 
Kvällen har ägnats åt att packa lite och att spola på 27 par pinnar inför det nya spindelmönstret jag får på tisdag.
 
Det blev många "jag" i dagens blogg, men det blev en sån dag när det bara varit jag, hunden och fågeln.
 
Nu ska det bli gott att få sova igen. Hoppas på en lugn natt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0