Fredag gör jag vad jag vill...

Jag hade skrivit upp att jag skulle jobba hemma idag. Det arbetet skulle bestå i att läsa en bok inför stiftsfesten... men jag får krypa till korset och erkänna att jag fick annat för mig (fredag gör jag vad jag vill...) och får således stryka arbetsdagen ur tidrapporten. Men jag tar igen det på måndag, då är jag ledig men det går ju också att ändra.
 
Idag vaknade jag vid sju men låg kvar i sängen till tio. Det var skönt. Efter morgonsysslorna gick Bamse och jag en skogspromenad och jag blev lite förvånad över att hitta svamp trots att det varit minusgrader i två nätter.
 
 
Det blev en halv bajspåse höstkantareller som jag gav bort till grannen. Jag knackade på hos henne och undrade om hon behövde nåt från Solberga. Men innan jag åkte till Solberga åkte jag till gymmet för ett pass. Det gjorde gott. Solberga nästa. Först handelsträdgården där jag köpte ljung, silverek, pumpor, gravlyktor, två porslinsugglor och tre igelkottar. Coop nästa för att handla förnödenheter till oss och till grannen.
 
Hemmavid gick jag ut  med Bamse en sväng, sen planterade jag i de stora krukorna.
 
 
Efter att ha lagat middag satte jag igång med pumporna. Jag har aldrig gjort Jack-o-lanterns förut, det har alltid hemmaboende barn gjort. Bekki gjorde jättefina förra året. Handelsträdgården hade bara tre pumpor kvar, två var små och en var pytteliten... så jag köpte de två största som inte var stora. De hade beställt fler med de var slut överallt. Nå, jag tyckte jag fick till rätt fina förstagångslyktor.
 

Sen tog jag ut Bamse, diskade och har därefter softat i TV soffan. Jag trodde stenhårt att de skulle finnas nån rysare en kväll som denna, men icke. Det blev Kunskapskanalen och ett program i följetongen om skönhetsideal världen över. Idag var Francois i Kina.
 
Två tvättar har jag hunnit med också... och nu sitter jag och längtar efter att mina byxor ska tumla klart så jag kan gå ut med Bamse så vi kan lägga oss. Janne kommer hem vid midnatt efter ett dubbelpass och han sov dessutom på jobbet inatt efter att ha mekat bil hela kvällen igår... Eller så går jag och letar reda på ett par av  Jannes mjukisbyxor... ja så gör jag förstås. Jag är trött, har träningsvärk och imorgon är det arbetsdag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0