Svampig söndag

Imorse när jag vaknade var yrseln mycket bättre. Förmiddagen kändes lite som att gå på gungfly men det gav sig vartefter dagen gick. Morgonpromenaden styrde jag ut i skogen för att se om det fanns nån svamp. Inte mycket. Två timmar och tre skogar senare kom jag hem med nästan en full bajspåse. Nöjd ändå. Skogen får mig att koppla av och varva ner.
 
 
Funderade på att göra en svamppaj till middag, men bestämde mig sen för att det fick bli fläskfilégryta med dagens kantareller, morot och lök. När jag förvällt kantarellerna kom Janne in från sitt bodbyggande och fikade.
 
 
Han sa att vi kanske skulle gå till en annan skog. Han hade hört att älgjägarna sagt att det fanns massor av svamp där förra helgen. Den skogen ligger inte i de vanliga strövområdena... sagt och gjort, vi beväpnade oss med påsar i olika storlekar och gav oss av.
 
 
Två timmar senare kom vi hem med 7,2 kilo kantareller! Mest trattisar, men några stora fina gula också. Jag rensade och började förvälla en påse, sen gjorde jag middag, fortsatte med 1,5 påse. Fick tips om hur man kan torka kantareller så Janne fixade ställning osv, men jag hann inte rensa dem. Det har tagit fyra timmar att bara rensa 3 påsar så 2 påsar ligger nu och torkar orensade. Det blir morgondagens bekymmer!
 
 
Nog om svamp nu! Dags att sova!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0