Modell gasell

Jag blev överförjust i uttrycket! Det låter så  mycket mer positivt än att flänga, springa, stressa osv. Det var en kollega som förslog att hon eller jag skulle agera modell gasell för att rusa ner till centrum och köpa fikabröd till sorgegruppen, hon har de mest underbara uttryck som är klockrena och fullständigt solklara... och att få kallas gasell-modell? Ja inte kunde jag motstå det så jag anmälde mig frivilligt!
 
Men dagen började i Flemingsberg. Jag hade nån idé om att jag skulle vara där nån timme tidigt för att hinna ringa lite, men som vanligt när jag har gott om tid så hinner jag inte ett smack! Jag kan förstås skylla på grannen som jag mötte på morgonpromenaden och ville veta aaallt om Bamse och hans hälsa, men nej, vi pratade inte en timme, det gjorde vi inte! Bamse fick vara hemma hos Janne och ta igen sig efter sin sjukhusvistelse och jag kom till Flemingsberg ungefär 40 minuter senare än jag planerat. En av diakonerna där hade bjudit in pastoratets diakoner till en träff med Fonus och Familjens Jurist och vi fick av Fonus berättat för oss hur det går till från dödsfall till bouppteckning, sen om hur arv kan slå ut vid sambor utan och med samboavtal, skillnaden mellan gifta och sambor vid skilsmässa eller dödsfall, hur arv faller ut om man inte har bröstarvingar osv.
 
 
Efter Fonus-träffen gick vi ut och beställde mat i en food-quart och jag kunde inte låta bli att fota denna skylt. Vad säger den egentligen? Jag blev lite full i fniss för jag var på mitt "humoristiska" humör.
 
 
Mina gamla släktingar drack kaffe på fat... och att få beställa cider i flaska från en separat lista om man inte vill ha den på fat, jag tyckte det var hejdlöst roligt. (PS. Jag vet vad cider på fat är! )
 
Efter lunchen hade diakonerna i pastoratet träff för att diskutera gemensamma angelägenheter. Jag ska vara sammankallande i den gruppen och det ska bli spännande. Jag fick berätta lite om hur jag tänker kring den rollen och jag fick ta del av hur de andra tänker. Första utmaningen blev att hitta på något inför sommaren, hur ska vi ta hand om akut behövande och i detta kunna hjälpas åt över församlingsgränserna. Vi hittade nog en lösning med gemensam mottagning två förmiddagar i veckan på två olika ställen. Vi får se hur det slår ut, men nu har vi börjat i alla fall och det känns bra!
 
Dagens skratt nummer två fick jag när jag kom tillbaka till jobbet. Vi har skaffat utedass! Ett led i församlingens miljöpolicy kanhända? Men dessa toastolar på snedden... på Facebook har vi funderat huruvida vi ska vända stolarna mot varandra för att känna gemenskap eller från varandra ur sekretessynpunkt. Vi får väl se vad ledningsgruppen kan tycka i frågan...
 
 
Innan dagens sista arbetsuppgift, sorgegruppen, ringde jag igenom min hög gula lappar igen. Tänk att så få svarar! Jag sparade lapparna i min kalender och får ta nya tag imorgon. Istället blev det projekt gasell och kaffebrödet.
 
 
På vägen hem från Flemingsberg köpte jag salladsrullar till en barndomsvän och mig. Efter jobbet begav jag mig till henne för en trevlig kväll. Jag träffade hennes Tiger för första gången, vi åt våra rullar, apelsin och thé till efterrätt.
 
Tiger blev lite orolig när vi gick i barndom.... men han repar sig nog, han är så ung!
 
 
Men allt har ett slut, även det som är kul och strax efter kl 21.00 rullade bilen hemåt igen.
 
När jag kom hem hade Janne åkt till sitt nattpass, men en lycklig nyklippt Bamse väntade innanför dörren... han ser också ut att ha gått i barndom. Halva hunden är borta och han ser ut som en valp. Trimmern gjorde ett gott jobb för 500 kronor! Undrar om hon kan få mig också att se ut som en valp?
 
 
Nej, god natt nu, mina vänner. Vem vet vad morgondagen tänker bjuda på?!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0