Rackarns...

...vad det har blåst idag! Jag vaknade tidigt, låg och lyssnade till stormen medan jag drog mig ... och plötsligt vaknade jag igen, då var klockan halv 10. Tänk så det kan gå! Idag har jag mått riktigt bra, nu måste det värsta av "giftet" gått ur kroppen. Jag har städat och plockat, tvättat, badat Bamse, varit och handlat och lagat grekisk skinkstek (kryddad med havssalt, rosmarin, vitlök och honung). Janne har tagit de flesta promenaderna med Bamse medan jag har donat inomhus i blåsten. Under den enda promenaden jag gått så regnade det, inte mycket, men ändå.
 
Fågellivet är otroligt roligt just nu! Förutom talgoxarna, bofinkarna och blåmesarna så har vi ett domherre-par som gästar vårt fågelbord. Idag satt herr och fru domherre i eken tillsammans med en av hackspetts-honorna. Tranorna och ormvråken har vi också sett i skyn. Nötväckan och nötskrikan kommer mellan varven liksom ett par skatungar och duvan. Haren är här nästan varje natt och hämtar sin morot som jag tagit för vana att lägga ut under fågelbordet på kvällen. Den äter av fröna som fåglarna skvätter ut.
 
 
Jag köpte Liljetulpaner åt grannen som tack för fröknäcke och fika igår. Var in en kortis till henne och pratade lite medan skinksteken stod i ugnen. Jag är glad att jag köpte en bukett till vårt nystädade köksbord också för när de slog ut blev jag helt betagen. Så fantastiskt vackra! Och så har jag pratat med mamma. De frisknar till men är bra möra efter influensa/lunginflammation-pärsen.
 
Nu är disken diskad och jag ska nog brodera en stund....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0