Efter 13 timmars sömn...

...vaknar jag imorse nästan lika trött som när jag somnade. Men en ledig helg ligger framför mig så det blir nog bra. Det har varit en otrolig vecka. Det har gått i ett.
 
Jag gick upp kl 5.00 på måndagen för att hinna med. Började med ett avstämningsmöte på VC med en klient, fortsatte med sorgesamtal och swoosch iväg med kyrkgruppen till St Johannes kyrka. Vilken kyrka! En katedral i rött tegel i gothisk stil. Otrolig! Dit vill jag åka nån dag och bara sitta ... en lång stund.
 
Den lila mässhaken med pelikanen som hackar sitt bröst blodigt för att rädda sina ungar.
 
Detta kors är från kapellet som byggdes på 1600-talet. En skön symbolik tycker jag. Jesus har hängt av sig törnekronan och dragit från korset. Uppståndelse!
 
 
Efter visningen fikade vi på Citykonditoriet.
 
Det blev en glöggmoussebakelse för min del. Glöggmousse på pepparkaksbotten!
 
Efter att ha hämtat Bamse åkte jag raka vägen hem, fixade middag åt honom och mig innan knyppelavslutning på ABF i Strängnäs. Jag fick en jättefin Amaryllis av mina fina, flitiga elever!
 
                    
 
Tisdagen blev fullkomligt galen. Väckarklockan stod fortfarande kvar på fem så jag var i god tid på jobbet. Till diakonimottagningen kom sju personer och ovanpå det hade jag tre inbokade samt medarbetarsamling. En herre fick med sig lite konserver när han besökt mig på mottagningen vilket troligtvis föranledde de tre spontana besök jag fick under dagen av hungriga personer. Jag var rätt trött när jag kom hem.
 
"Det är mörkt nu... men det blir ljusare igen..."
 
Även på onsdagen gick jag upp fem. Hade möte med chefen kl 9.00, lite fond-efterarbete och sen ett par lediga timmar mitt på dagen för att gå till frissan.
 
Alltid kaffe med något gott till medan färgen gör sin verkan.
 
Eftermiddagen bjöd på hembesök, och efter att ha hämtat Bamse framåt kvällen och installerat honom i mitt rum så kom föreningen Knyppelpinnarnas styrelse till mitt jobb för årets sista styrelsemöte, detta bland annat för att förbereda årsmötet i februari 2016 och alla de papper som ska vara i ordning till dess. Det blev sent och när jag kom hem blev det bara kvällspromenad och säng.
 
På torsdagen gick jag upp som vanligt, kvart över sex och var på jobbet som vanligt, vid 9.00. Besök kl 10.00, lite fix, sen Torsdagsträff som denna dag bjöd på Lucia-tåg. Det var helt otroligt. Det var dukat för 60 personer men det kom fler ändå, flera föräldrar samt mor- och farföräldrar, så vi fick ta in extra koppar och fat. Sen kom en hel skolklass på 23 barn med lärare och assistent! Det var kompisar till en i kören (barnkören som lussade). Vi satte dem på golvet längst bak och sen snodde jag ut i köket och delade lussebullar så det skulle räcka till alla. En frivillig blandade saft och nån annan hämtade papp-muggar. Det blev lite kaotiskt, men det slutade riktigt bra och jag tror alla var nöjda. Jag kände mig i alla fall mycket nöjd.
 
 
Egentligen skulle jag på massage och facelift, men lite grus i halsen gjorde att jag tidigare i veckan avbokat massagen, så klockan fyra var jag på facelift - en härlig ansiktsmassage. Det var skönt. Jag nästan somnade... vilket inte  är konstigt med tanke på att jag bara sovit ett par timmar varje natt under veckan. Avspänningen och lite alkohol när jag kom hem gav mig nästan sju timmars sömn, och det behövde jag!
 
Fredagen blev väl veckans lugnaste. Besök på morgonen, sen fixade jag presentkort som vi ibland delar ut till behövande. Åt lunch ensam på Indiska och när jag kom tillbaka till jobbet skickade jag iväg en lista till Smarteyes på personer vi beviljat glasögon. Klockan ett var jag på språng, men blev stoppad i receptionen. Ytterligare ett hungrigt par behövde matkasse... vad gör man? Handledningen fick stå på vänt och flickan fick följa med in och välja bland konserverna. Hon fick 1,5 kilo kattmat till sina katter också som blivit stående. Hon tänkte dela tonfiskburken (hon tyckte det var för mycket att ta hela tre-packen så hon tog en burk) med dem och då brast mitt hjärta. Kattmaten har stått där sen i våras så hon fick hela påsen! Den var en gåva som vi fick tillsammans med lite hundmat för utsattas husdjur, men kattmaten har ingen frågat efter. Jag ska nog köpa in lite till, men in mindre förpackningar. Det kan jag skänka för mina egna pengar.
 
Det var otroligt skönt att få avsluta veckan med handledning. Jag har flera mycket tunga ärenden som löper över tid, det har varit fullt ös på lite mer akuta ärenden samt så har jag egna bekymmer ... och dessutom har min kollega sagt upp sig så jag blir ensam diakon efter nyår. Det gäller nu att prioritera och prioritera rätt tills jag fått en ny kollega, sen blir det en inkörsperiod på det. Nå, jag är vid gott mod och jag verkligen älskar mitt arbete och jag stortrivs på min arbetsplats. Även om det tar energi så ger det energi också.
 
Nu är det ledig helg, nästa vecka är nästa vecka.
 
Midvinternattens köld är inte alls särskilt hård,
men stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
ingen snö lyser vit på fur och gran,
ingen snö lyser vit på taken.
Endast tant Guggelutt är vaken

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0