Askonsdag

Sov fantastiskt gott inatt och vaknade före klockan... Säger man så? Vakna före klockan? Vad betyder det egentligen? Jag vaknade iaf före väckarklockan ringde! Och den skulle ringa en timme senare än vanligt eftersom jag lånar svärmors lägenhet denna vecka och inte har nån resväg att tala om.
 
Började dagen i arkivet i jakt på postbackar och hittade det jag sökte. Nu ligger mina f.d organiserade högar prydligt i fack och sakta men säkert kan jag skönja en begynnande ordning i rummet. Mitt förmiddagsbesök ringde återbud så jag fick massor gjort innan lunchmusiken och den härliga kräftstjärtsoppan som nya husmor gjort.
 
 
Eftermiddagen bjöd på sorgegruppsinformation och planering kring det efter gruppinfon. Åkte från jobbet halv fem, hämtade Bamse, rastade honom och gjorde middag åt oss...var tillbaka på jobbet till askonsdagsmässan klockan 18.00.
 
 
Nu går vi in i fastetiden och den ska påminna oss om Jesus 40 dagar i öknen och att vi kan behöva offra något för att kunna ge något...eller få. Det där känns lite för komplicerat för att skriva om blogg om när jag nu kör pekfingervalsen på mobilen, men köttmåndagen följt av fettisdagen följs av askonsdagen som inleder 40 dagar fasta, sen kommer påsken! Får berätta mer om det sen.
 
 
Sist denna onsdag deltog jag i ett Megaföredrag för konfirmander och ungdomsgrupp. Tobias Rawet levde som barn i Polen och överlevde koncentrationsläger med sin mamma. I två timmar satt jag som en fågelholk bland 120 andra fågelholkar och lyssnade till Tobias berättelse. Nog för att man vet att det var hemskt, men att få höra en överlevares berättelse ger kalla kårar. Människans ondska kan övergå allt förstånd!
 
 
Gick runt Rådsparken med Bamse när jag kom "hem", delvis med två chihuahua/papillon som hette Blixten och Turbo... Men dom gick vi ifrån två gånger. Nu intagit horisontell position...det blir nog inget gjort på knyppeldynan ikväll...men jag ska nog pallra mig upp och dejta tandborsten! Befarar mardrömmar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0