Fredagsmys!

Igår var jag barnvakt. Det är inte så ofta man kan vara det när man jobbar heltid på andra sidan stan, men denna dag var sen länge planerat och jag hade tagit ut en kompdag. Klockan 6.00 ringde väckarklockan och 7.15 satt jag i bilen... klockan 8.19 svängde jag in på dotterns parkering i Kallhäll.
 
Thyra mötte sin mormor i porten
 
 
Vi hade en mysig förmiddag där vi tog det allmänt lugnt. Jag fick prova Meijas nappar och vi tittade på traktorn i boken om stora maskiner, jag läste Pettson och Findus för Thyra medan Meija jobbade med annat i flickornas rum.
 
 
Katten Gustav var ute men Agnes är en innekatt och henne höll Bamse stenkoll på, katter gillar han inte!
 
Vid 11.00 åt vi plätt-lunch och efter det var det dags att ta ut hundarna. Thyra tyckte att det passade att hoppa lite i mammas och pappas säng och det stod högre i kurs än att gå ut tyckte Meija. Men Thyra och jag hade planerat en överraskning till mamma och Ängla kom hem så vi lyckades med gemensamma krafter få på Meija en ny blöja, byxor, strumpor, overall och skor... mössan tog jag i handen för den hamnade i trappen. Först fick Meija gå och hålla Bamses koppel, men hon är en mycket viljestark dam. Hon ville gå till lekparken och tänkte då rakt inte lägga sig i vagnen. Efter en halvtimme gav jag upp och brottade ner den ovilliga lilla damen i vagnen så Thyra och jag raskt kunde gå vidare för att leta reda på en affär. Meija tystnade strax och somnade efter en stund, men efter att ha gått en bra stund längs bilvägen så sa Thyra att: "Mormor, det här var nog ingen bra idé, affären ligger nog åt andra hållet....". Vi vände, Thyra var trött i benen och hundarna skitiga till tusen, så vi kom överens om att messa mamma en inköpslista och så fick hon och Ängla helt enkelt inte komma in i köket medan vi höll på! Meija sov som en stock efter brottningsmatchen så Thyra och jag fick lite gostid efter att jag hade rengjort hundarna. Thyra ville ha flätor och sen ville hon lära sig göra flätor så jag flätade både henne och en barbiedocka...
 
 
Sen kom mamma med påsen från affären så vi tog hand om den och skyndade oss att göra överraskningen medan mamma hämtade Ängla från skolan.
 
 
Linnéa och Ängla kom hem och vi kunde bjuda på nybakta kakor som vi gömt under ett örngott i Thyras säng. Thyra sa att: "man kan komma på så bra idéer fast man är så gammal som du är"... och det är väl tur det. Överraskningar är överraskningar, så det så!
 
En väninna till Linnéa kom över med tre barn och vi dukade i vardagsrummet. Linnéa och väninnan gjorde tacos medan jag höll koll på Bamse. Framåt 18.00 var det dags för mig och Bamse att bryta upp från denna härliga dag. Jag fick med mig två presenter, en orchidée i oasis och ett serum från Forever Living Products.
 
 
Kvällen tillbringades vid TVn, påspolande av metalltråd till ny metallspets!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0