Livliga dagar i slutet av en arbetsvecka

Jag antar att ingen har undgått att märka hur bra jag mår just nu, och hur bra jag trivs på jobbet. Jag räknar inte med att alltid ha det så, så jag tänker njuta av varenda liten minut av frid och lycka. Tids nog kommer bekymren.
 
Något att glädjas åt är de märkbara förändringarna i tid vad gäller ljusets återkomst. Igår kunde jag återigen gå ut mot skogen på morgonpromenad med Bamse utan att famla i mörker. Snön gör sitt till förstås, men ljuset och våren är på gång, lite avlägset ännu men ändock synbart ljusare morgnar.
 
Strax efter sju på morgonen i torsdags
 
En bra torsdag inkluderande möte på Väntjänsten i Huddinge. Både igår och idag har jag röjt i mitt rum. Igår hann jag få undan alla små ärenden som lätt blir liggande. Jag köpte SL-kort som ska användas för Kyrkgruppen, ringde igenom en lista konfidenter som av olika skäl vill bli kontaktade, sorterade undan gamla papper och fick in en del i pärmarna, men även ur en del av pärmarna. Strax efter fyra hämtade jag Bamse och promenerade med honom runt skolan där Bekki jobbar. När Bekki kom halv fem fick jag en vit fodrad påse och for sen raskt upp till svärmor där jag lämnade av Bamse, återvände till jobbet och slängde i mig en matlåda. Strax före 18.00 gick chefen och jag upp till kyrkan för att förbereda för kvällsmässan.
 

Efter kvällsmässan gick jag upp till svärmor för en trevlig kväll, den andra denna vecka. Vi såg Antikrundan och löste korsord medan jag öppnade påsen från Bekki och gjorde det första armbandet för The Children Of Kosovo, ett projekt som Bekkis kompis är aktiv i.
 
 
Idag hade jag kryssat hela dagen i almanackan. Inga möten, inga besök, men jag svarade i telefonen. På förmiddagen röjde jag bokhyllan från böcker som jag inte vill ha efter mina företrädare. Sen gick jag ut i vårt bibliotek där andra böcker hamnade i december när vi var tre stycken som bodde i rummet. Plockade åt mig det jag trodde jag kan ha användning av. Efter att ha väglett en person i en annan församling angående en asylsökande familj som blivit vräkta från ett hotellhem så knallade jag ner till centrum och mötte upp en kär bekant för lunch på Tandoori Köket. På fredagar har de Chicken Tikka Sizlar!
 
 
En kort sväng med en kollega för att kolla av utrymme och nycklar för morgondagens föreläsning om sorg, sen blev det fond-inventering för hela slanten. Det visade sig att det material jag fått mig till låns var både alltför massivt och ofullständigt för att kunna göra en kvalitativ bedömning av på en eftermiddag, men det är ändå en god början. Jag gick också igenom den fond-pärm som stod i min bokhylla efter någon företrädare, men där visade sig en hel del vara från 2007 och annat struket som inaktuellt. Antagligen en sån där pärm som borde slängts för fem år sen men stått kvar i nån gömma ifall den skulle behövas. Jag satte tillbaka pärmen för att kunna dubbelkolla den med det andra materialet när det är klart, kopierade det andra materialet så jag kan stryka och anteckna i det utan att förstöra originalen. Jag la ner alltihopa i min "hemarbete"-mapp, svarade på några mail ang. Värlsböndagen, pratade med en kollega en stund och släckte sen ner datorn, hämtade Bamse kvart i fem och kom hem klockan sex.
 
Lugn kväll med maken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0