Måndag igen

Festligheterna är slut, men det betyder inte att allt roligt är det. Idag har vi spånat idéer om hur framtidens Stilla Mässor kan se ut. Efter lunch drog kyrkgruppen iväg till Kungsholms kyrka och den var samma fantastiska upplevelse som jag tycker alla andra kyrkor har varit. Vilken kulturskatt vi har i detta land! Kungsholms kyrka, eller Ulrica Eleonora som den ursprungligen hette, byggdes på 1600-talet och har kommit att inrymma både det mest kända porträttet av Gustav II Adolf samt hans bibel.
 
Gustav II Adolfs bibel i läder och mässingsbeslag. 400 år gammal och så välbevarad!
 
 
Det var svårt att få en bra bild på porträttet, men nu har jag sett denna klenod IRL
 
Jag tycker altarduken ser knypplad ut.. men tekniken är inte riktigt den jag är van vid...
 
Efteråt bjöds vi på kaffe och smörgås i fattighuset.
 
 
Strax efter tre bröt vi upp och jag var åter i Huddinge klockan fyra. Uträttade några småsaker och for sen hemåt via dagis för att hämta Bamse.
 
Hemmavid gick jag ut med Bamse, gav honom middag och åt en blåbärsparfait innan jag åkte in till Strängnäs för att öppna för min lilla trogna skara knyppeldamer. Två timmar har vi suttit och lyssnat till knyppelpinnarnas behagliga klirrande, ömsom i tystnad, ömsom inbegripna i samtal. Jag blev klar med "Kålmasken" och började spola på pinnar till "Rankan".
 
Kålmasken. Design: Sam Jacobssom
 
Nu har Bamse varit ute och jag tagit mig en liten nattmacka. Igår la jag mig halv nio med den påföljden att jag vaknade en timme senare och inte kunde somna om. Det misstaget ska jag inte göra ikväll så nu ska jag spola på några pinnar till innan jag hänger en tvätt. SEN kan det vara läge att nanna kudde!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0