En tankepaus är över

Skam vore väl om jag aldrig reflekterade över det jag gör, det tycker jag är en skyldighet. Jag fick ett litet påpekande på ett av mina inlägg för ett par dagar sedan och jag behövde tänka till. Vis av skada vet jag hur lätt det är att bli misstolkad när man skriver på internet. Det jag menar som en tokrolig grej kan vara allvar för någon annan, något som för mig är väldigt stort kan vara en bagatell för någon annan. Jag försöker att ta emot kritik ödmjukt, oavsett om det sårar eller stärker... eller båda delarna samtidigt för all del ... Jag uppskattar när man kommer direkt till mig och pratar om det som skaver, för då går det att reda ut på ett bra sätt som regel. Ibland begriper jag ingenting och ibland förstår jag precis hur min kritiker uppfattat det när denne påpekar sin kritik, fastän jag inte begrep det i talande/skrivande stund. Det är omöjligt för var och en av oss att alltid veta hur någon annan kan uppfatta något. Den här gången behövde jag återigen fundera kring hur jag agerar utåt och hur det kan uppfattas. Jag inser att jag kan uppfattas som både naiv och korkad, men jag vore inte jag om jag alltid skulle väga mina ord på guldvåg, det vore för mig detsamma som att sluta leva ett fullödigt liv. Detta får stå för mig. Jag kan också tänka att vissa kritiker är väldigt självgoda där de sitter med sin sanning och moraliserar över andra. Detta får stå för dem. "Det borde du begripa" är ett av mina mest hatade uttryck för din livsvärld är inte min, och min livsvärld är inte din. Det kan till och med vara så att vi inte tycker lika, och vi behöver inte göra det heller, för att respektera någon annans åsikt är inte detsamma som att dela den. I slutändan är vi alla ansvariga för oss själva, både våra egna beteenden men också att ta upp det som gör oss illa med den det vederbör.
 
          
 
Två intressanta dagar har förflutit. Igår på jobbet och idag en ledig dag hemma. Igår när jag kom till jobbet var  mitt rum väldigt kalt och ödsligt. Min kollega hade flyttat ut och tagit sina möbler in till sitt nya rum och det gjorde mitt rum väldigt tomt. Tur var det nog att mitt  förmiddagsbesök ringde återbud för det hade inte varit roligt att ta emot denne därinne som det såg ut. Istället  började jag att plocka in möbler från korridoren som plockats ut från kollegans nya rum och med hjälp av vaktmästare och några smakråd tyckte jag fick till det riktigt trivsamt! Lite blommor i fönstret och något på väggarna så blir det toppen!
 

På eftermiddagen var det kyrkgruppen och vi for iväg till Högalids kyrka på sittande guidning, rundtur på egen hand och fika. Lika intressant som vanligt! Högalid är byggd på 1920-talet i nationalromantisk stil.
 
                                                                      Arkitekten Ivar Tengbom är begravd här
 
Ormen från paradiset hänger under             Det finns två sjuarmade ljusstakar i koret,
predikstolen                                                  de är krigsbyten från 1600-talet
 
Altarduken bar inte knypplad spets, men sydd! Jättevacker!
 
Triumfkorset är ca fyra meter högt!
 
 
Vägen hem blev kletig. Ett snöblandat regn började falla och jag fick dra ner hastigheten för vindrutan klibbade igen. Jag lovade mig själv nya torkarblad, för oavsett hur mycket rödsprit än Janne tvättat dem med så verkar det inte vara smuts som är problemet, de är utslitna helt enkelt!
 

Idag har jag sysselsatt mig på hemmaplan. Först åkte jag till Volvia och beställde nya torkarblad som skulle komma in till eftermiddagen, sen åkte jag till healern som fortsatte hon jobba med mina hälsenor, men också med stress. Idag fick hon besök av en kvinna med långt svart hår som strödde blomblad i rummet. Jag låg och log hela tiden, sen berättade jag att hon måste ha träffat min "barndomsvän" Månstråle. Jag läste Silverpilen i många år, missade inte ett nummer! Och min stora idol var den vackra, modiga Månstråle. Jag ville vara som hon. Hon ger mig fortfarande bra vibrationer! Healern skrattade gott och sa att det måste vara min beskyddare då. Jag tänker inte ifrågasätta det hon får till sig när jag är där, jag är bara så glad att healingen hjälper mot smärtan!
 

Sen åkte jag till gymmet och körde ett styrkepass, bastade efter konstens alla regler och åkte sen hem. Janne och jag tog ut Bamse på promenad.
 
 
Sen åkte jag tillbaka till stan men till Nyföretagarcentrum denna gång. Han hjälpte mig att komma vidare. Nu ska jag göra en marknadsundersökning! Det ni! Åkte till Volvia och hämtade ut mina torkarblad, handlade lite till kvällsmaten och åkte hem. Jag var så trött när jag kom hem att jag vågade inte sätta mig utan började med maten på en gång. Healing, träning, långpromenad i snömodden, alla tankar på Nyföretagarcentrum... jag får vara trött. Nu har jag legat i TV-soffan en stund och ska strax gå ut med Bamse.

Veckan kommer fortsätta vara spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0