Jobba på jobbet och jobba hemma

 
Två effektiva dagar. Morgnarna verkar alltid vara telefonintensiva, så även torsdagmorgonen. Klockan 10.00 gick jag ut till Församlingssalen och hjälpte till att duka inför Torsdagsträffen som denna dag bjöd på filmvisning: Den bästa sommaren. Den 26 januari är det Guldbaggegalan och det är tradition att visa en Guldbaggenominerad film på årets första Torsdagsträff. 2001 fick Kjell Bergqvist en Guldbagge för bästa manliga huvudroll i denna film. Jag har inte sett den i sin helhet och jag tyckte den var jättebra!
 
 
En fantastisk present fick jag också. En av "mina" damer kom med en spets som hon fått efter en släkting och som hon inte visste vad hon skulle göra med. Jag försöker nu efterforska vad det är för typ av spets. Det ser ut som en nålhålsbotten som sedan är broderad med gul tråd. Den är jättevacker, men jag har aldrig sett något liknande. Nu fick jag en hint av en kompis på Facebook som gjort något liknande som barn. Det kan vara så att gallret, alltså botten, köptes på metervara för att sedan broderas med mönster. Hon skulle se om hon hittade det hon gjort så vi kan jämföra och kanske få veta historien bakom.
 
 
Efteråt jobbade jag en stund på rummet men gick sen över till kollegan och gick igenom alla detaljer inför vår rek-resa. Kom från jobbet efter fem... och var hemma efter sju! Det blåste hårt och efter Södertälje kom det snöblandat regn... och vindrutetorkaren på förarsidan ville inte torka bort eländet utan det blev som klister på rutan. Jag kunde helt enkelt inte hålla hastighetsbegränsningarna och inte en mack förrän i Strängnäs. Men där hoppade jag över att åka in till macken, åkte in till Solberga och köpte fläskkotletter istället och åkte hem i lugn takt. Janne sa att han kan rengöra torkarbladet för det är nästan nytt.
 
Det var Tulpanens Dag i torsdags. Då passade jag på att köpa två buketter tulpaner till Janne. Samtidigt blommar julens vackra Amaryllis fortfarande. På julafton stod första stängeln i full blom och nu blommar den andra sen en vecka tillbaka.
 
Idag blev det sovmorgon. Jag trodde inte det var sant när jag slog upp ögonen och klockan var 10.00. Härligt! Idag har jag gjort om andakten till en äldreboende som jag ska ha nästa vecka. Jag gjorde den förra fredagen när jag jobbade hemma, men när jag frågade lite om äldreboendet fick jag veta att de är pigga, inte något demensboende som jag är van vid. Det krävde justeringar i andakten. Det gäller att försöka hitta rätt nivå för varje äldreboende och de är ganska olika varandra. En förbön har jag skrivit, maken och jag har semesterplanerat och i övrigt har det varit lite telefon, några mail och kompletterande av almanackan. Jag tror den är komplett ifylld nu. Jag hade tänkte ta ut friskvård och åka till gymmet, men dels hade jag att jobba med ändå, dels har jag haft väldigt ont i kroppen idag och om jag tränar då brukar värken bara bli värre. Janne har jobbat med att slita bort kaklet i köket, slipa och spackla. Vi köpte nytt kakel när vi var på Hornbach i onsdags och han räknar med att kunna sätta upp det imorgon.
 
Kvällen har jag ägnat åt att virka. Jag tror inte jag presenterat den sista medlemmen i sköldpaddsfamiljen! Min diakonkollega fick en när hon slutade i december. Den blev till på resan till Strömstad.
 
Diakonpadda med rosa hörlurar
 
Familjen växer och de finns över halva Sverige, från Göteborg till Nynäshamn, från Örebro till Gotland... och ett flertal i Stockholm med omnejd och förstås så bor ett antal hemma hos mig!
 
 
Kvällen är sen och sängen lockar. Sov gott vänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0