Runt nyåret

 
Två lugna dagar har det varit, den sista dagen på förra året och denna första på det nya. Janne har jobbat och jag har haft hand om Bitchen som lidit av allt smällande i Stockholm. Härnere är det lite lugnare. Förra året hade vi Spike här av samma orsak.
 
Bamse tillåter att Bitchen ligger i sängen... om hon håller behörigt avstånd!
 
                                                               Lite hundspannskänsla, tycker jag...
 
Gårdagen tillbringade jag med att skriva nyårskrönika och gå långa promenader med hundarna. Janne var helt slut när han kom hem ... och helt proppmätt efter en fantastisk nyårstallrik som företaget bjudit på ... så trots att vi väntade till framåt sju fick jag äta räkmacka själv medan han pillade i sig några räkor som sällskap. Han la sig halv tio medan jag bänkade mig vid TV:n. Egentligen ville jag inte sitta uppe alls, men jag kände att jag behövde ha koll på Bitchen när smällandet började på allvar. Hon hade flytt in i duschen så vi bäddade åt henne där med filt, matskål och vatten. Efter sista promenaden låg hon tryckt vid min sida men på tolvslaget försvann hon helt, jag letade en stund, sen gick jag ut och tittade på fyrverkerierna som man kunde se mellan grantopparna. När jag kom in kom hon springade, hon hade antagligen legat under eller bakom soffan (hur hon nu fick plats där) men nu lade hon sig hos mig en stund till. Halv ett var det tyst igen men hon var fortfrande orolig så hon fick sova i vår säng, dock i fotändan för Bamse protesterade vilt mot hennes sällskap och jag ville inte ha hundbråk i sängen. Det gick bra. När hon fått sin plats anvisad vid mina fötter låg hon stilla där hela natten.
 
 
Idag har jag inte gått så långa promenader. Det är pingvin-väder... dvs det är så snorhalt att inte ens broddarna har någon effekt. Hundarna har sett ut som Bambi på hal is och jag som en vaggande pingvin...
 

Istället har jag bakat low-carb bröd till min nya LCHF-satsning och sen kom Jens för att hämta Bitchen och han stannade hela eftermiddagen. Jättemysigt.
 
 
Har en enveten förkylningskänsla bakom näsan...den ska jag försöka sova bort nu!
 
Så kan man också sova....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0