Soft lördag

Lugn dag idag, verkligen. Linnéa och jag hade pratat om att åka på marsvinsutställning i Kallhäll, men det blev inte av så jag satte mig att knyppla istället. Hade lite kontakt med Svenska Marsvinsföreningen via Facebook och bad dem lägga upp bilder på marsvinsmaskeraden och de la faktiskt upp ett gäng.
 
Bilder från SMFs Facebooksida
 
Nej, jag tror inte alls att djuren mår dåligt av det. Det är ju människovana djur som låter sig hanteras av domare och främmande människor, varför skulle de må dåligt av en mantel eller en luva?
 

Som sagt, en stor del av dagen har gått åt till att knyppla klart "Lågorna". Ska lägga upp bild när jag monterat dem. Nu åkte de i en plastficka och sen satte jag igång med fläskkotletter i långa banor eftersom sonen med kompis var på väg ner med Jannes pendlarbil som varit inlämnad för att fixa AC:n.
 
När grabbarna åkt diskade jag och sen har vi tillbringat kvällen vid TVn med lite dokumentärer och till sist slutet av "Mumien". Jag har spolat på guld-metall för att göra Pyramidudden och virkat på min lilla sköldpadda. Den är klar nu men jag jobbar på "accessoarerna". Lägger upp bild när den är klar och har flyttat hemifrån.
 
Lite djurdrama har vi haft. Bamse har skällt ut Esmeralda efter noter. Han gillar inte när hon bökar i sitt terrarium. När de är ute kan han ignorera henne, men i terrariet är hon visst superläskig.
 
 
Sen har Ancistrus-hannarna varit rejält i luven på varandra idag. De har dansat runt runt och liksom fastnat i varandras horn och skakat. Efter nån timme lugnade de ner sig. Jag har inte sett det beteendet förut men tolkar det som nån form av revirstrid. Vi har två vuxna hanar och två vuxna honor, vad alla ungarna sen är vet jag inte... Hoppas det var något tillfälligt kiv bara.
 
 
Nej, nu har Janne varit ute med Bamse och jag har packat en liten påse inför imorgon.
 
Mot sänghalmen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0