Detoxing pågår...

... och ska så göra nästan två veckor till har jag planerat. Men imorgonbitti är den jobbiga delen slut, den flytande delen. Just nu står ett fröknäcke i ugnen och det tänker jag äta tillsammans med soppa på kvällarna. Det har blivit flera portioner tomatsoppa kvar samt en grön soppa gjord på bl.a spenat och savoykål, så jag tror det räcker veckan ut. Men fröknäcket betyder att jag ska få tugga igen!
 
 
 
Fredagen blev en lugn arbetsdag hemma och igår gjorde jag inte många knop. Janne har jobbat med bodarna i värmen. Klockan fyra var vi bortbjudna till grannarna bortom bommen. Det var trevligt och riktigt skönt att komma hemifrån där hela livet just nu består av att tänka på mat. Inte fanatiskt på något sätt, men jag funderar kring hur jag ska kunna fortsätta leva sunt med alla dessa grönsaker detoxen består av. Jag har gått ner nästan fyra kilo denna vecka och det kan ju vara kul om jag går ner lite till. Om två veckor när detoxen är över kan jag ju använda flera recept och tillsammans med t.ex kyckling och fisk. Att gå ner i vikt är inte huvudsyftet med detoxen, men en väldigt trevlig bieffekt får jag glatt erkänna....
 
Men för att återgå till lördagen. Bamses föräldrar och "morbror" Bertil bor där. Det serverades väldigt god räkröra och paella och det kändes väl sådär att sitta där och peta i salladen. Men ska man gå all-in så är det bara att bita i det sura äpplet och titta på när de andra äter och dricker gott! Det var trevligt ändå!
 
Hugo, Chloe, Bamse                                        ... och Bertil, 18 år!
 
Idag låg jag också och såsade på förmiddagen, men på eftermiddagen gjorde vi en båtutflykt. Det var återigen väldigt skönt att komma hemifrån. Jag har nästan börjat må illa av alla mixade rinniga grönsaker. Vatten och lite nötter, sen iväg!
 
Strängnäsbron kör vi oftast ÖVER!                
 
Bamsegos <3
 
Nu har jag gått igenom många färger på grönsaksjuicer och smoothies. Jag kommer nog fortsätta med grönsaksjuicerna, men mer som mellanmål än hela måltider.
 
Rödbets/morotsjuice             hallon/mango-smoothie          broccoli/spenatjuice
 
Mmmm, fröknäcket luktar sagolikt gott från ugnen... Jag slår vad om att bovetegröten (som var smaklös och fadd i konsistensen) kommer smaka himmelskt imorgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0