Skördetid

Det låter kanske lite höstlikt, men det är det inte. Det är mitt i sommaren och då finns det saker i skogen och man är sugen på att plocka. De gula kantarellerna är tidiga i år och det tack vare allt regn. Och blåbär... det finns så mycket blåbär!
 
 
Igår gick jag bort till "trollskogen" som man nog numera får kalla "gris-skogen". Vildsvinen har bökat upp i den fina gröna mossan så det ser ut som en grävmaskin varit där. Jag gick där och sjöng och skramlade med nycklarna, körde lite rim och ramsor och tänkte att fördelen med alla svin är att jag kanske är ganska ensam om att våga gå där. Och jag fick lön för mödan, två liter gula kantareller!
 
 
På kvällen kom Jens och Sandra samt Sandras bror för att byta bil med oss. De ville ut och se gris-spår och kantareller så det blev en ny lång skogspromenad. Vi gick både bort till gris-skogen men också en annan sväng och de hittade nästan lika mycket kantareller som jag gjorde mitt på dan.
 
 
Jag försöker träna Bamse att leta kantareller, men än så länge är han bara intresserad av blåbären!
 
 
När vi kom hem hade klockan blivit 21.00 och det började mörkna.
 
Dagen har sett ungefär likadan ut. Bamse och jag gick en lång sväng i skogen på förmiddagen... men vi hittade inte många kantareller. Det är nog ganska urplockad i skogarna där många går. Men blåbär finns ju!
 
 
Morgonpromenaden genererade en halvliter blåbär och fem kantareller. Grannen kom in på en fika och därefter smörstekte jag några av kantarellerna som mellanmål. Sen blev det långpromenad igen till ett annat ställe och då fick Ragnar följa med också. Det gick bättre än väntat. Vi klev rätt in i ett vildhallonsnår och där fastnade jag. Ragnar försåg sig själv från min axel och plastförpackningen fylldes till över hälften med hallon. Sen fortsatte vi. Två kantareller och plastförpackningen fylldes på till bredden med blåbär. Nästa gång ska jag ha med mig två förpackningar!
 
Ibland lyckas man fånga ögonblicket!
 
Resten av eftermiddagen har jag tagit det lite lugnt. Bamse är trött, Ragnar likaså, det har varit mycket promenerade och forcerande av högt gräs i två dagar för Bamse och Ragnar har aldrig varit i skogen på det sättet som han varit i dag, så han fick nog ett roligt äventyr som han behöver smälta.
 
Men till sist tog jag tag i vår egen tomt. Jag har plockat och rensat den sista rabarbern och den sista gräslöken och fryst in. Smultron och jordgubbarna vi hade på tomten var nästan övermogna medan vildhallonen knappt mognat och våra odlade hallon är knappt på väg än.
 

Vi får se om vi orkar en skogspromenad till innan solnedgången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0