Detox

Dagarna börjar flyta ihop lite... Både kropp och hjärna börjar ana semester. Jag har tre veckor kvar så jag behöver allt hålla mig lite vaken ett tag till, men nu rullar diakonimottagningen, praktikanterna är inne på sin tredje vecka och utflykten till Parken Zoo är gjord. Allt känns jättebra! Tre stora planeringsjobb varav två legat ovanpå det jag normalt gör och som tagit mental energi. Privat har det ju också hänt en hel del i vår så... nej, jag är trött helt enkelt!
 
 
Igår fick jag undan en del på skrivbordet, sen hade jag besök. Efter lunch kom Stiftet och gjorde en koll på att allt flöt på med praktikanterna. Väl hemma åt vi ratatouille och maken hade varit upp på "gubbhyllan" och plockat smultron. Han åt glass till, jag åt inte glass! För igår började jag detoxa. Jag har köpt ett detoxpaket av Linnéa. Med denna satsning önskar jag två saker - att återfå lite energi och att bli av med alla onödiga läkemedelsrester i kroppen. Jag har rätt länge nu ätit värktabletter dagligen... och antibiotikakuren har satt sina synliga spår på huden.
 
 
I den bästa av världar händer något på vågen och i blodtrycket också, men skulle det mot förmodan bli så kallar jag det positiva bieffekter! Dom bitarna har jag gett upp.
 
Jag hade tänkt gå ut stenhårt redan igår, men redan i söndags när jag läste programmet insåg jag att jag nog lättare klarar av det om jag mjukstartar och går all-in framåt helgen. Kaffet ska bort, tex och det kändes inte bra att börja med på en måndag. Nu har jag gått in på dag 4-14 fram till helgen och avvänjer kroppen med kaffe, socker, onyttiga kolhydrater och salt, från i helgen kör jag sen dag 1-3 och fortsätter fram till semestern. Det är min plan i alla fall. Jag tar bara en dag i taget.
 
Blåbär och hallon-froosh
 
Igår smällde jag i mig bovetegröt med banan till frukost, böngryta till lunch och ratatouille till middag. Två mellanmål bestående av en näve blandade naturella nötter och så en handfull smultron på kvällen. Idag har matdagboken sett likadan ut med undantag från att jag drack en Froosh på eftermiddagens caféutflykt. Det blir inga smultron ikväll...
 
Dagen har sett ut som sådan att på morgonen åkte jag direkt till Flemingsberg där vi hade uppsamlings- och reflexionssamtal med praktikanterna. På eftermiddagen var det caféutflykt till Notholmen i Tyresö och jag fick med mig 10 damer+praktikanter. Vi hade tur med vädret även denna gång.
 
 
Stora tunga molngubbar hängde runt om oss, men bara några droppar föll när vi stod i toa-kö.
 
Nej, nu får det räcka för idag. Bamse ska få komma ut och jag ska lägga mig. Jag tror jag känner av detoxen. En halv kopp kaffe imorse och bara grönsaker i två dagar... klart jag är lite spak!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0