En dag på sjön

Satt igår och nynnade på en låt av Ulf Dageby. Nåt går fel när jag försöker lägga upp den här så ni får klicka på den här länken --> En dag på sjön <-- Så där går det sällan till när Janne och jag är på sjön, vi brukar vara någorlunda samspelta, även om jag satt krokben för honom med båtlinan på Göta kanal eller halkat i mossan och slagit mig blå vid landstigning på Edö, stukat foten vid landhoppning i Nådendal och till och med kastat ankare i sjön utan lina (å de va INTE mitt fel, NÅN hade knutit en dålig knut) så har hittils allt löst sig. Gårdagen var på intet sätt dramatisk.
 
Strängnäs SegelSällskap
 
Från början hade vi tänkt övernatta från lördag till söndag, men så lovade prognoserna dåligt väder idag, så vi ändrade övernattning från fredag till lördag... men även den planen skrotade vi pga min lungbacill och bestämde att gå upp vid sex och åka ut. Det som blev var att vi åkte vid 11-tiden till vår klubbholme Aspholmen. Vi var där i höstas för första gången och hittade massa kantareller. Igår var det helt andra temperaturer och inte en endaste kantarell.
 
 
Vi promenerade runt ön, hälsade på båtgrannar, jag läste, vi solade, Bamse fick doppa sig vid badbryggan, vi åt medhavd middag. Våra båtgrannar skålade i champagne så vi visste precis vad klockan var slagen... och framåt halv sex puttrade vi hem igen då dåligt-väder-skärmen började torna upp sig över oss. Kvällen tillbringade jag med boken samtidigt som jag med ett halvt öga tittade på Carl Filip och Sofias bröllopsfest. La märke till att kungen uttalade prinsens namn lite franskt, typ Carl Philippe. Är det så? Prinsens tal till Sofia var jättegulligt och Molly Sandén sjöng Sofias ord så jag fick tårar i ögonen. I övrigt kan man ju bara konstatera vilket otroligt jobb som lagts ner! Hoppas vi får smaka tårtan på våra kondis framöver. Pop rocks i en tårta låter ju bara så härligt galet!
 
 
Annars då? Jo, jag jobbar lite för mycket så gårdagen blev en viktig vilodag. I fredags jobbade jag hemma och kunde därför boka en akuttid på VC, jag fick komma halv två. När jag ringde Vårdguiden på torsdagkvällen och när jag pratade med bokningssköterskan på fredagsmorgonen så hörde jag tydligt att de först tror att jag skämtar, men antagligen hejdar de sig när de inser att jag inte skrattar och att de faktiskt har mitt personnummer! Tyvärr kunde läkaren inte ta något prov. Jag fick ta snabbsänka och så lyssnade han till min berättelse, lyssnade på mina lungor, tittade i hals och öron. Symptomen stämmer... men provet jag skulle ta gick inte att uppbringa i deras databas. Och som tröst sa han att även om de haft just det provet så skulle jag nog få komma tillbaka nästa vecka då det var fredag em och man troligen inte skulle kunna förvara provet över helgen. Istället fick jag en dunderkur antibiotika som ska bota --> papegojsjuka <-- I framtiden nångång ska jag be om att få ta ett prov som visar på om jag har antikroppar mot just den chlamydia-stam som är papegojsjuka. Nu kan jag iallafall lugna folk omkring mig att det är extremt sällsynt att papegojsjuka smittar mellan människor. Dock tänker jag hålla mig undan personer som redan är svaga på olika sätt. Mitt nyföddaste barnbarn t.ex vågar jag inte träffa förrän möjligen i slutet av veckan.
 
         
 
Dagen får jag använda till allehanda lugna aktiviteter. Diska, tvätta, vila, läsa ut boken om Kapten Klänning (otäckt bra s.a.s), göra rent hos Ragnar och korta hundpromenader i regnet. Låter som en bra plan, tycker jag. Näst vecka vankas utflykt till Väddö, praktikanterna kommer, diakonimottagningen öppnar.... och sist men inte minst - midsommarbröllop ... så det gäller att läka och helas!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0