Två arbetsdagar till

Nu har praktikanterna kommit. Det är faktiskt riktigt skönt! Jag har varit orolig för att jag tänkt fel, planerat fel, gjort fel... men nu när det hela rullat igång känns det jättebra! Igår körde vi presentation, information och schemagenomgång. Det gick jättebra. Sen kunde jag och kollegan prata ihop oss ordentligt. Kändes skitbra. Två dagar i rad, måndag och tisdag har jag gått upp före fem för vara på jobbet tidigt, så igår eftermiddag var det skönt att kunna packa ihop strax före fyra och åka på face-lift. Min massör använder mig som träningsobjekt för en ny behandling hon ska utföra så småningom, en ansiktsmassage som stramar upp. Inte vet jag om jag ser så mycket yngre och slätare ut, men jistanemej så skönt det var! Jag somnade! Köpte en wrap på Mc i Strängnäs och låg sen i paviljongen och läste Erövraren... Hemsk bok! Man får krypa in under skinnet på en psykopat!
 
                                     
 
Idag mötte vi upp praktikanterna på St. Botvid, en av våra kyrkogårdar med kapell och krematorium. Vi fick visning av kapellen, kylrummen, krematoriet, askgravlunden och kyrkogården samt muslimska begravningsplatsen.
 
Klockstapeln var fantastisk, tycker jag
 
Kapellen
 
Krematoriet
 
Ett av kyrkogårdens kvarter, ner mot Albysjön
 
Askgravlunden
 
Det var bra rundvandringar av ödmjuk och informativ personal. Det kändes jättebra att kunna erbjuda praktikanterna detta och att jag själv fick se stället. Nu har jag ytterligare en pusselbit i mitt arbetspussel. Sen åt vi lunch på i personalrummet och summerade upp dagen, kom in på lite andra ämnen och stämde av inför morgondagen och helgen.
 
Ragnar har varit med på jobbet idag! Han har blivit fotad av praktikanterna och han har hälsat duktigt på dem. Hans bur fick stå under ett parasoll på balkongen utanför matsalen under rundvandringarna och lunchen. Det var andra gången han var med på jobbet för att jag skulle kunna ta honom till veterinären för injektion mot Papegojsjukan. Det blir ett par gånger till. Jag hämtade Bamse på vägen till veterinären och han satt och skakade medan vi väntade på att Ragnar skulle bli klar. Bamse tycker veterinärer är obehagligt.
 
              
 
Men idag har jag MEGAtröttnat på Stockholmstrafiken! En timme tyckte jag skulle räcka från Rågsved till Roslagstull... det tog 1,5 så jag fick ringa och säga att jag var sen. Sen kom jag fel och när jag skulle vända blev jag inte utsläppt så jag fick sitta i kö till Klarabergsviadukten för att kunna vända och åka tillbaka. Två timmar från Roslagstull till Enköping där jag köpte middag på Chop-chop. Trött och grinig kom jag hem... halv åtta! 4,5 timme har jag suttit och kört bil idag. Drygt! Galet!
 
Läggdax! Imorgon får jag lov att gå upp fem igen för att hinna allt jag ska innan praktikanterna kommer kl 9.00. Tur att det är så kul att ha dem på plats!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0