Tänk på vilodagen, så att du helgar den

"Tänk på vilodagen, så att du helgar den" är det tredje budet i dekalogen, alltså de tio Guds bud som Moses fick på stentavlorna av Gud på Mose berg.
 
Tittar man riktigt noga på det högsta berget till vänster i bild ser man en byggnad. Detta är Mose berg där Mose enligt legenden tar emot stentavlorna med de tio budorden. (Utsikt från Katarinaberget, Sinai 2012)
 
Detta är ett budord som jag har lite svårt att följa hur gärna jag än skulle vilja... det är ju ändå så sunt om man verkligen gjorde det. Idag fick bli en sån dag som jag höll budordet, till viss del i alla fall. Vaknade före 8 efter nästan 10 timmars sömn. Jag försökte se "Kvinnorna som utvecklade USA" på Kunskapskanalen igårkväll, men ögonlocken bara föll igen. Efter en kort promenad med Bamse minns jag inte att jag la mig i sängen, men jag vaknade i den imorse så jag måste ju hamnat där på nåt sätt i alla fall.
 
En stund efter 8 valde jag att gå upp för jag kunde inte somna om och jag hade en längtan efter att skriva om min vecka. Frukost, tappa upp diskvatten och fylla en tvättmaskin, jobba en liten stund vid mailen för Knyppelpinnarnas räkning, mata djur och skriva blogg... det ägnade jag tre timmar åt. Bamse ägnade morgonen åt att skälla ut en bil som kom i vändplan, sen att vanka mellan vår säng och sin puff för att sova. Klockan 12.00 bestämde jag att det var dags för morgonpromenad!!!
 
 
Vi var ute en timme, efter det värmde jag på lite lunch, diskade och satte på en ny tvättmaskin. Sen drog jag fram solstolen och tog ut uteblommorna och Ragnar i solen, Bamse fick jag inte in efter promenaden!
 
 
Ömsom har jag virkat, ömsom bara blundat och lyssnat på fåglarna. Ormvråk, nötvecka, blåmes och talgoxe har jag lyckats identifiera med hjälp av fågelsång.se. Det fick räcka för idag. Det går inte att mata in hur mycket information som helst i tantens huvud en ledig dag...
 
Gick ut med Bamse en sväng till. Vi gick till bäcken där jag brukar hitta ödlor, men det är nog lite för tidigt än, det var ff delvis en tunn ishinna över bäcken...
 
 
Gjorde mandelpestogratinerad torsk med färsk grön sparris och broccoli till middag. Janne jobbar 12-timmarspass men det finns kvar åt honom också.
 
Nu ska jag slå på TVn och virka. Det vore kul att bli klar med Monicas uggla så vi kan ses snart!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0