Livet i boxar

Jag försökte förklara för min handledare sist hur jag jobbar med livets olika delar just nu... hur jag lägger alla olika saker jag håller på med i olika boxar eller lådor i min själsliga garderob. När jag ska jobba med något öppnar jag just den boxen och när jag är klar lägger jag locket på, detta för att klara mig undan en alltför stor stress och kunna fokusera.
 
 
Jag trivs med livet och det jag gör, men det är mycket nu och har varit mycket under en period. Ölandsresan var kanonhärlig, men det är alltid ett spänningsmoment att vara med på något så pass stort, nu kan jag sortera bort den boxen och låta minnet finnas kvar som den friska fläkt resan var.
 
Två stora lådor jag har aktuella är utflykten till Parken zoo och sommarpraktikanterna och de boxarna måste jag ha öppna i veckan. Men det hjälper mig att tänka att jag lägger locket på när jag åker hem, då kan jag öppna TV-boxen eller handarbetsboxen.
 
 
Diet-boxen har jag inte hunnit inreda än och det är inte ens två veckor kvar till jag ska på återbesök. Likaså läkar-boxen. Jag tror jag måste ringa och boka om dem för att kunna visa på matdagbok, blodtrycksschema och viktnedgång. Kommer jag dit som läget är nu känns det inte seriöst öht, jag har ju inte mätt blodtrycket varje kväll eftersom jag varit på Menorca och Öland. Av samma skäl har jag inte heller fört någon diet så de två beordrade kilona som skulle bort kan både de och jag glömma!
 
 
Idag har jag öppnat locket till tenta-boxen, nu lägger jag undan den till på onsdag och då räknar jag med att kunna sortera bort den när kvällen kommer. En box jag tror jag får plocka bort oöppnad är min fasters begravning. Jag kan just nu inte se att jag orkar med en dag på tåg och i taxi till Skåne fram och tillbaka precis när sommarpraktikanterna börjat, och dessutom den dag som vi ska vara på St. Botvids kyrkogård, kapell, begravningsplats och krematorium. Jag tror att jag som handledare behöver vara med praktikanterna just den dan plus att jag behöver hålla fokus på praktikant-boxen de fyra veckor de är hos oss.
 
Igår jobbade jag med Knyppelpinnarna, det är en annan box. Vi håller på att byta kassör, höstplaneringen bör bli klar innan semestern och vårens träfftider bokas in.
 
 
Semestern är en annan box, en box som blivit rejält kantstött då jag igår fick veta att en tenta lagts mitt i min semester. Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra med den än. Den boxen ligger längre bak i min själsliga garderob. Just nu finns det viktigare boxar att jobba med.
 
Nu ska jag stänga blogg-boxen och lägga mig i soffan och rensa hjärnan en stund innan jag mäter blodtrycket.
 
Locket på!
 
Amen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0