Lördag med barnbarn

Inatt har jag sovit ruskigt gott. Sov länge gjorde jag också. Janne gick ut med Bamse och jag vaknade på riktigt först vid halv 11-snåret. En sovmorgon jag verkligen behövde. Efter frukost kom grannen in med chokladrutor till Janne och mig. Hon hade varit på marknad nere i Solgården. Hon skickade sms därifrån för de hade både höns och kaniner, men jag var ju så sen i starten att jag hoppade över evenemanget, men lite kaffebröd tyckte hon att vi skulle ha. Hon blev kvar och vi pratade höns och allt möjligt.
 
Idag fick jag sällskap bort till bäcken. Grannen har bett om att få följa med och se salamandrarna, men hennes hund kom inte riktigt till ro när vi kom dit. Vi såg några stycken, sen gick hon på promenad medan jag satte mig ner vid vattenkanten. Ett tiotal salamandrar såg jag, både mindre och större salamandrar.
 
Mindre vattensalamander
 
Kabbeleka                                                  Större vattensalamander
 
De är svåra att fotografera, särskilt de gula honorna. När jag gick ifrån bäcken möttes jag av Ängla och Thyra som kom gående med Spike. De ville också se ödlor så vi gick först bort till ett annat vattendrag där jag hört att det ska finnas salamandrar men där såg vi ingenting. Vi gick ut till bäcken i åkern igen och tittade en stund.
 
 
Sen gick vi hem och träffade pappa och lillasyster Meija. Jens och Bitchen hade också kommit.
 
 
När vi suttit på gräsmattan en stund såg jag att det flög fjärilar upp emot berget bakom vårt hus. Jag fick med mig Ängla och Thyra upp dit och så fotograferade vi vinbärsfuksen och en alldeles ny Påfågelöga, den var fortfarande fuktig efter att han kommit ur puppan.
 
Blåvingen såg jag på fm                                 Vinbärsfuks
 
Påfågelöga
 
Ängla och Thyra hittade en död nyckelpiga som de begravde i mossan och fixade ett litet kors ovanpå. De ville att mormor skulle fotografera "begravelsen".
 
 
Linnéa hade haft kurs så hon kom så småningom. Vi grillade och kunde äta utomhus i det vackra vädret. Vi mekade ihop getingen som vi köpte hos Drak-Johan på Gotland i november.
 
 
Innan de åkte hem gick vi ut på gärdet och tittade på räven och tranorna. Det tror jag faktiskt jag ska göra flera gånger, ta med en filt och sitta där och njuta av djurlivet vi har härnere.
 
Jens och Bitchen stannar över natten... Nu är grabbarna ute med hundarna, jag ska krypa i koj och hoppas på en god nattsömn!
 
Vår lilla Magnolia som vi planterade förra sommaren har ca 10 utslagna blommor nu. Vi har en till Magnolia, en annan sort, vars knoppar börjar titta fram nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0