Tenta-tider

Maken och jag satt och lyssnade till Mix Megapols Dilemma till frukost imorse. En ung person som inte klarat av alla tentor för att hen känt sig omotiverad... men nu hade pappan ordnat ett jobb åt hen och hen visste inte hur hen skulle göra. Erkänna att hen inte var klar med sina studier, misslyckats alltså, eller ta jobbet och se glad ut, inte säga något om den ofullständiga examen. Alltså, jag förstår hen. Jag är själv så totalt omotiverad för denna tenta så det finns inte ord för det. Det är jättemycket på jobbet, jag skulle hellre vilja ägna mina lediga dagar åt knyppling eller att läsa en bok... eller kanske ännu hellre hälsa på någon av mina vänner som f.n existerar i periferin av mitt hysteriska liv.
 
För att hålla gnistan vid liv gäller det att belöna sig. Räkor till lunch! MMmm, mycket omega som är bra för hjärnan!
 
Träna och kostomläggningen är på sätt och vis livsnödvändiga... Ändå sitter jag här,  huvudet tungt, regnet öser ner, Janne är en raring och håller sig undan så jag får vara ifred med dator, papper och böcker... Och allt går i ultrarapid. När jag lyckats få ner 100 ord på två timmar bränner det nästan bakom ögonlocken. Vad håller jag på med? Att skriva om det som ligger mig närmast om hjärtat går i ett huj, det är roligt och ger energi, men tentan jag håller på med är inte så rolig. Föreläsningarna har varit superintressanta, men det blir ett motstånd när jag nu ska sitta och plöja norska böcker, försöka få till vettiga översättningar och skriva en uppgift som inte attraherar mig det minsta. Men jag gör det. Jag har ju ett mål och det är uppsatsen. Uppsatsen har varit målet hela tiden. Men nu när jag nästan är i mål börjar jag tvivla över om syftet med målet verkligen är det jag vill eller om det bara varit nån sorts prestationsnoja från början till slut. Det får visa sig. Jag är både äldre och mer plikttrogen än personen som Dilemma-panelen försökte hjälpa imorse. En panel som var oense där någon tyckte hen skulle erkänna och någon tyckte att det var bättre att ta jobbet och lära sig yrket den vägen. Jag har ju mitt jobb. Jag är redan välutbildad. Jag kan släppa denna utbildning idag och det kommer inte påverka något i mitt arbetsliv över huvud taget. Frågan är vad allt detta har kostat mig i övrigt.
 
 
Nåväl. Det blev drygt 600 ord igår. Tentans omfång ska vara 2500 ord. Förutom tenteri blev en maskin tvättad, en disk diskat, Bamse promenerad och så fick vi oväntat besök. När jag lagt ner för kvällen hörde jag ljud från öppna spisen. Jag hämtade ficklampan och bakom spisen, där jag ställde musfällan för flera veckor sen då Bamse var så intresserad och låg och glodde i timtal, där satt en mus. En stor rackare för att vara skogsmus så det måste ha varit den sorten som går under större skogsmus. Den vi tog förra året var ju jätteliten. Den här tog upp nästan hela fällan. Den var lite medtagen så den hade nog suttit där ett tag, inte vet jag hur länge en skogsmus klarar sig utan mat och vatten... men nu fick den vatten och hämtade sig snabbt. Jag provade att ge den lite olika frön från Ragnar, den föredrog solrosfröna men orkade inte skala dem själv så det gjorde jag.
 
 
Efter nån timme hade den smällt i sig ett tiotal solrosfrön och var pigg igen. Jag tog med mig Bamse och släppte ut den på ängen vid brevlådorna. Den tog ett jätteskutt ut innan jag ens hann sätta ner fällan, och försvann i den svarta natten.
 
När Janne kom hem från jobbet gjorde jag klar räkmackorna jag utlovat. Sen tittade vi lite på TV och gick och la oss. Låg och njöt av vår fina ljusbärare som vi köpte på Åland för exakt två år sen till jag somnade.
 
 
Nu måste jag sluta skriva blogg och ägna mig åt tentan. Jag hoppas det går liiiiite lättare idag. Det är ju bara motivationen som feilar, men det är illa nog... Men jag kommer vara sjukt nöjd när jag är klar!
 
Avslutar med en bild på en av våra egenhändigt uppfödda Ancistrus samt en av våra nyaste familjemedlemmar, panda-pansarmalen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0