En ledig fredag

Igår var jag ledig och jag hade massor på önskelistan. Men jag bestämde mig också för att tillåta mig att låta saker ta tid och inte försöka hinna hela önskelistan, det blir bara jobbigt då.
 
Dessutom var det en speciell dag. Den 11 september 2005 vigdes jag till diakon, så det är alltså 10 år sen! En sån dag kan man gott vika åt sig själv, tycker jag!
 
              
 
Janne och jag fikade nere vid boden innan han åkte. Vi har en önskan om att bygga ett uterum och faktiskt är vi rörande överens om att Janne inte ska bygga det! Han håller redan på överallt, med bodar, inomhus och så hjälper han folk både till höger och vänster med byggnadsprojekt och trädgårdar. Nu satt vi och spånade på vår idé och så ringde vi Murar-Anna, svägerskan, och hon ska komma hit och se om vår idé är genomförbar.
 
Tänk om....
 
När Janne åkt till jobbet tog jag med mig grabbarna och gick ut i skogen. Över två timmar var vi ute och letade svamp och plockade lingon. Det var härligt. Svamp fanns det nästan ingenting och "mina" lingonställen var ganska avplockade av någon annan, men jag fick ihop - inte tre liter som jag skrev på Facebook - men tre halvlitrar! De gula kantarellerna åkte i gräddsåsen till middagen!
 
 
Innan det blev för kallt att sitta ute så satt jag på altanen och knypplade. Kvällen bjöd på avsnitt av Vikings... som jag givetvis somnade ifrån.
 
En ny dag har grytt sen länge. Här tvättas det, bakas fröknäcke, städas och plockas. Jag ska diska och bjuda maken på fika innan jag drar iväg en stund....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0