...och veckan rullar på

Igår kändes det som jag lade en av vår-grejerna till handlingarna. Det är lite konstigt det där, i alla fall för mig, för när jag påbörjat något på våren vill jag avsluta det på våren också. Och samma sak över jul-ledigheten. Det jag "avslutade" igår var ingen särskild vår-grej, det var schemalagt i september också, men ändå... Det var en person som slutade under sommaren och vars projekt jag fick ta över. Jag ingick i gruppen, men det är alltid en annan sak att vara ansvarig. Det känns som det gått bra, i alla fall nu, och vår lilla minskande grupp gjorde klart de sista uppgifterna under stor koncentration, jag sammanställde och renskrev och skickade iväg det under lunchen. Klart! Visst kan vi få tilläggsuppgifter och förfrågningar i ämnet - en projektgrupp inför nya församlingsinstruktionen - men själva grunduppgiften är klar! Sen blev det medarbetarsamling på eftermiddagen och jag kom väl från jobbet halv fem kanske...
 
 
Idag jobbar jag hemma. Det är skönt. Regnet öser ner. På måndag är det rekryteringskonferens för praktikanterna vi hade i juni/juli och jag har nu gått igenom alla papper, ansökningshandlingar och utvärderingar och är så förberedd som jag kan vara. Det är också en vår-grej som ska bli så skönt att kunna få lägga till handlingarna. Agenda inför möte senare i september är gjort, Bamse och Ragnar är rastade, mailen besvarad och lunchen avklarad.
 
 
Till sällskap vid bordet har jag en liten tistelfjäril. Det är väldigt roligt och den är väldigt vacker. Det som är tråkigt är att nio stycken inte klarat sig. Jag beställde fem larver i början av sommaren och de var stendöda när de kom. Ändå väntade jag ett bra tag för det stod i instruktionen att man skulle ha tålamod. Det är första gången jag kläcker fjärilslarver så hur ska jag kunna veta? Efter tre veckor ringde jag upp och sa att det händer ingenting. Det är fem förtorkade larver och ingenting kommer att hända. Då skulle jag få en garantileverans på ytterligare fem larver, men den tog jag nu efter semestern. Tre levde när de kom, två förpuppades medan den tredje dog halvförpuppad. En ramlade ner direkt efter att den förpuppats med det skulle inte göra något enligt pappren. I förrgår satte jag in pupporna i fjärilsburen och på kvällen tittade den första, och enda, fjärilen fram. Den har fått Buddleja, plommon, banan och sockerlösning. Den ser lite medtagen ut, men jag hoppas den kommer igång!
 
 
Jag ska ringa och prata med leverantören igen när Janne vaknat efter nattpasset. Garantin gäller minst tre levande fjärilar och frågan är om det finns en garanti på garantin.

Nu ska jag fortsätta jobba en stund. Statistik och utvärdering står på eftermiddagens schema.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0