Två fina arbetsdagar...

... har passerat. Onsdag morgon började med en rivstart - två planeringsmöten och ett besök. Eftermiddagen skulle bjuda på ett besök, ett planeringsmöte och ett sjukbesök, men pga sjukdom cancellerades både besöket och planeringsmötet så jag åkte på sjukbesöket mycket tidigare än jag tänkt. Men det var samma sak där, även hen var för sjuk för att kunna ta emot besök. Istället hann jag få undan en del annat och lämna jobbet efter en normal 8-timmars arbetsdag. Innan jag hämtade Bamse åkte jag upp till Eva och lämnade aloevera-dunkar från Linnéa och blev bjuden på rödbets/lakrits-shot. Mums!
 
 
Sen hämtade jag Bamse och åkte hem. Galet trött somnade jag supertidigt.
 
Torsdagen blev lång. På vägen till jobbet ringde en läkare på en inbokad telefontid jag hade. Min husläkare har slutat och han beklagade att jag fått vänta på röntgensvaret. Ingen höftledsartros! Jisses så skönt. Men vad kan smärtan bero på då? Vi pratade kort om det, han ordnade så jag skulle få ta prover på sköldkörtel, järnserum, gikt mm innan läkarbesöket i oktober, men vem jag får träffa har jag ingen aning om. Han surrade om mina smärtor att jag kanske måste kontakta dietist och vad gäller hälsenorna och svullnade kanske jag måste få remiss för UL. Suck. UL är gjort vid två tillfällen och jag har t.o.m varit på sklerosering ett par gånger. Dietist har jag redan kontakt med. Får ta det där igen öga för öga när jag får träffa min nya husläkare, den tredje på 1,5 år. Blodtrycket verkar inte heller ha gått fram.
 
Fördelen med all denna röra gör att jag fått en behaglig insikt över hur fri jag är att satsa på mig själv. Min husläkare i Hagsätra räddade livet på mig när struman skenade och livet brakade ihop 2008. Idag är läget ett annat och jag mår faktiskt rätt bra. Dietisten jag varit hos är för oerfaren men jag ska gå dit igen, men den största hälsovinsten står faktiskt Linnéa och Forever Living Products för. Deras Detox-program har gett mig verktyg för viktnedgång. Min egen kamp och strävan har hjälpt mig att gå ner 12 kilo, 6 av dem är Detoxens förtjänst. Nu satsar jag i höst på att gå ner i vikt istället för att lyssna på professionella hälsomänniskor som inte känner mig. Det blir bara ett evigt gafflande om olika teorier och motstridig kunskap. Mitt experimenterande har gett mig kunskap om hur min kropp fungerar och det är vitt mjöl - gluten, vitt socker och processad mat som ska bort ur min meny. Detox-programmet har gett mig kunskap om quinoa, ekologiska grönsaker vilket i sin tur lett till storkok, intresse och kontakter med raw food... och jag mår så himla mycket bättre. Monica och jag har utbytt tankar och erfarenheter kring vegetarisk kosthållning utan mejeriprodukter samt raw foood vilket har öppnat en helt nu värld för mig. Detta i kombination med det jag redan testat och läst in mig på vad gäller LCHF. Det är dessutom myyyycket enklare än vanlig matlagning när man gått igenom detoxen och fattat galoppen. Jag är fast övertygad om att hälsan kommer återvinnas i viktminskning = lägre blodtryck - mindre blodtrycksmedicin, mindre snarkningar - bättre sömn, mindre sköldkörtelmedicin, mindre belastning på hälsenor, höft och rygg, lägre stress osv i en god spiral. Kalorier in och ut funkar inte. Viss träning, som löpning och långa promenader, med stor övervikt är rent skadligt för det sliter sönder kroppen! Nu får ni supporta mig i höst så jag kommer framåt.
 
I Huddinge kommun har vi denna vecka haft något som kallas Seniorveckan. Alla aktiviteter för seniorer har getts ut i ett särskilt programblad där bland annat vår lunchmusik/sopplunch och Torsdagsträff annonserats ut. På förmiddagen åkte för att titta på bokbinderi-cirklarna som ges i en bod på Snättringeskolans område. Det var så himla intressant! Man kan binda om gamla böcker och binda in t.ex sin släktforskning eller sina dagböcker.
 
Det finns hur mycket papper som helst till bokomslagen. Bland annat hade de ett lager japanska papper, men vackra tapeter och tyg kan också användas.
 
Skärmaskin, bokpressar mm
 
 
Fixade lunchen på vägen därifrån och sen var det Torsdagsträff med jubilarer hos oss. Hela salen fylldes av män och kvinnor varav nästan hälften fyllt 75, 80, 85, 90 eller 95 år. De flesta kom i sällskap men några kom ensamma. Och så våra "vanliga" besökare på det. Och underhållningen stod Lars Gunnar Wiklund för - Nu ska vi sjunga - och det var riktigt lyckat.
 
Sen hämtade jag Bamse, gick ut med honom, installerade honom i svärmors lägenhet och gav honom middag innan jag åkte tillbaka till kyrkan och hade  Macka-Mässa-Prat tillsammans med kyrkoherden. Vi har gjort om torsdagarnas Stilla Mässor i en ny tappning där vi börjar med att äta en wrap tillsammans, fira mässa och sen prata om kommande söndags episteltext. Det känns nytt och fräscht.
 
Hämtade Bamse strax efter åtta och åkte hem, inte alls lika trött som igår.
 
Tre i familjen figurerade i olika mediala sammanhang under torsdagen. Monica och Nova i en artikelserie i DN om förlossning och amning... och så Jennifer som är modell för Polarn och Pyret i höst.
 


Idag är jag ledig eftersom jag jobbade i söndags. Jag har massor på önskelistan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0