Tid att vila

Det blev en fin vilodag. Hundarna sov, så jag låg kvar i sängen och funderade så pass länge att jag plötsligt insåg att jag inte skulle hinna till högmässan. Så har dagen fortlöpt, jag har inte planerat ett dugg. Det blev en långpromenad istället. Jag släppte hundarna lösa på ängen och i och med det bestämde jag mig för att det kommer dröja innan jag släpper Rambo på det sättet igen. Jag stod i 20 minuter och väntade på honom, ropade ibland, men såg bara en svart projektil mellan buskarna mellan varven.
 
 
Jag hade visserligen all tid i världen, men han kommer inte kopplas lös igen förrän vi tränat inkallning på allvar, det är en principsak! Han får springa så mycket han vill, men när jag ropar ska han komma. Godis brukar vara lösningen på såna här problem.
 
 
Sen blev det frukost till alla djuren och mig innan jag for iväg till Solberga och handlade lite. Prinsesstårta och tulpaner! Maken fyller år idag. Sen diskade jag och tog en kort promenad för det såg ut att vilja bli regn.
 
 
När vi kom hem förberedde jag mig för att spola pinnar till "Birgittarosen" men det gick om intet. Bamse snodde stolen och jag hade inte hjärta att flytta honom. Jag fastnade i lite annat och regn blev det också lagom till maken vaknade. Men dessförinnan hann han avtäcka en fåtölj som han räddat från att eldas upp. Det kommer bli perfekt i Ugglebo!
 
Jätteskön! Med lite möbeltvätt blir den som ny          "Konvalj"
 
Medan maken åt frukost passade jag på att montera och rama in Konvaljen, sen blev det tårta!
 
Vi pratade en stund innan det var dags för honom att ge sig iväg till nattpasset. Jag satte mig att besvara mail och sortera lite i Knyppelpinnarnas papper. Lika bra att förbereda mig inför nästa söndags styrelsemöte... för i veckan måste jag börja sammanställa intervjumaterialet då det ska läggas fram på forskningsseminarium på Ersta om en dryg vecka, men det ville jag inte pyssla med idag, på min vilodag. Att vila är lika viktigt som att arbeta! Det har regnat, haglat och varit soligt om vartannat. Hundarna har sett lika slöa ut som jag känner mig.
 
Ser ut som han håller upp en solfjäder...
 
Jag ska fortsätta min vilodag med några prästkragar till...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0