Tid för arbete

Även om det fortfarande ringer i öronen så har dagarna som gått varit mycket positiva. Igår kändes det som om jag fick flera förmåner: Jag besökte Hallunda där jag gjorde två intervjuer för uppsatsen, vilket var oerhört intressant för mitt jobb också. Om alla fick den här förmånen att göra studiebesök hos andra som jobbar inom samma yrkeskategorier som en själv så tror jag att mycket skulle vara vunnet. Det inspirerar, ger nya idéer, nya infallsvinklar och energi!
 
Ljusets kyrka har formen av fören på ett skepp
 
Mellan intervjuerna gick jag på en liten promenad. Här bodde jag i över 20 år på fem olika adresser. 1971-72 på Brages väg 13, 1972-83 på Norrskogsvägen 5, 1983 (april-november) på Brages väg 1, 1983-1985 på Brages väg 9, Hundhamravägen 36 mellan åren 1885-1993... Nu hann jag inte till något av de ställen jag bott på, men jag gick runt centrum på vägar som är så välkända... och in i centrum där golvläggningen är densamma, men inte så mycket mer. Det var inte många affärer kvar som fanns där när jag flyttade. Jag åt min lunch på restaurang Botvid som faktiskt fanns "då" och fortfarande är granne till Hallundakyrkan där jag tillbringade min ungdom,  fortsatte sen en annan väg tillbaka till Ljuset kyrka, som inte fanns när jag flyttade därifrån. Njöt av fjärils- och blomsterprakt i den värmande solen.
 
 
Efter min andra intervju där åkte jag raskt över till Huddinge sjukhus och hade ännu en spännande intervju  med sjukhusdiakonen. Sen åkte jag hem!
 

Köpte en hamburgare i drive-thru, gick ut med hundarna, packade mina knyppelgrejor och åkte iväg till min knyppel-kurs... och hann inte spola på en pinne, inte knyppla ett enda slag. JÄTTEROLIGT säger jag bara! Jag gick mellan uddar, mandlar, spindlar och tulpaner hela kvällen. Jag är ingen pedagog, men det är jätteroligt att få vara lärare till såna underbara elever som jag har i min cirkel. De är så positiva och cirkeln ger mig så mycket energi. Och lärare är jag mest på pappret, för jag tycker vi lär så mycket av varandra. Stärkt åkte jag hem.
 
Idag har också varit en bra dag. Två personer kom på morgonens mottagning och jag hann både avsluta de ärendena och kort förbereda eftermiddagens möte. På lunchen gick jag till centrum och köpte thai samt presentkort på matvarubutik som vi ger nödställda när vi inte hinner gå och handla med dem. Sen blev det möte, där vi pratade ihop oss om sommarens gemensamma mottagning mm. Innan jag gick hem renskrev jag anteckningarna och mailade ut dem, ringde ett par samtal och skickade iväg några mail.
 
Bamse har blivit av med sin första fästing
 
När jag hämtat hundarna från dagis åkte jag til Hagsätra zoo och köpte sele till Rambo, hundmat och fästingmedel samt en ny matskål till Esmeralda.
 
Esmeralda, bild från förra året
 
Kom som vanligt hem närmare halv åtta, fixade ett par knäckemackor till middag och har sen suttit här vid datorn och fixat lite. Ska diska och krypa i koj, veckan är inte slut än...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0