Uppenbarelser

Magnolian utanför kyrkan har börjat blomma! Den är så fantastisk! Än är det bara någon enstaka utslagen blomma, men flera knoppar håller på att brista. Så mycket skönhet vi har att vänta under de närmaste veckorna! Detta är en av vårens stora uppenbarelser och den får vi njuta av varje vår!
 

Efter en administrativ förmiddag åkte Kyrkgruppen till Uppenbarelsekyrkan i Midsommarkransen och den är en uppenbarelse i sig. Vi fick veta att namnet kommer från Uppenbarelseboken i Bibeln och kyrkan är full av symboler.
 
Kyrkan ligger uppe på en kulle                                                Atriet med fontänen under glastaket
 
 
Att komma in i kyrkorummet tog andan ur en. Vilken glasmosaik! Vi fick förklarat för oss vad vi såg: Golgata, bebådelsen, draken, ärkeänglarna Mikael och Gabriel mm. Kyrkan är också byggd efter måtten på Noas ark, fast de fick korta av den för de hade inte tillräckligt med mark. Men bredde och höjden stämmer, liksom att det är tre våningar. Talet sju går igen på flera ställen: antal fönster, antal pelare mm.
 
Ovanför altaret ser vi korset, ovanför predikstolen Guds öga och ovanför dopfunten duvan - den helige ande. Symbolerna är uthuggna gropar som också syftar till att förbättra ljudkvaliten i kyrkorummet.
 
Här ser man arkens tre våningar. Och golvet sluttar hela vägen ut, där kan det levande vattnet rinna ut till världen.
 
Kolumbariet var en upplevelse för sig. Här stod Helige Fransiskus från Assisi och lät fåglarna flyga upp mot himmelen. Alla små nischer i kolumbariet påminde om katakomberna i Rom.
 
 
Kondiset vi skulle till var stängt så flera av deltagarna avvek efter denna fantastiska guidning i denna fantastiska kyrka, men några av oss kaffetörstiga fikade på Vivels konditori i Älvsjö på vägen hem.
 
Napoelonbakelse
 
Hemmavid hade Janne lagat lövbiff med färsk sparris. Jag säger bara det!

Kommentarer
Postat av: K i Hbg

Vilken underbar kyrka du varit i.

2016-04-19 @ 10:45:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0