Kick off off

Två härliga upptaktsdagar på Lida med extra äventyr har vi haft sen sist. Många och bra samtal har vi haft och det var gott att få tid att umgås och diskutera med arbetskamrater i olika konstellationer.
 
 
På måndagmorgonen fastnade jag i köer i Södertälje. En kranbil hade fastnat i en gångbro. Jag missade morgonbönen men hann fram före frukosten. Innan vi startade dagen blev jag hämtad av en arbetskamrat. Det är ju så att det frodas stora mängder vildkaniner på Lida. En liten rackare låg blöt och frusen på en grusgång i regnet och kanske kunde jag göra något? Jag plockade upp den lilla, gick in på toaletten och torkade den torr, sen satte jag den mellan mina tröjor. Den återfick värmen, jag ringde lite olika veterinärer, viltjour och en kollega ringde djurambulansen men jag fick bara råd om stödmatning. Den rörde sig av och till, men när jag skulle släppa ut den fungerade inte frambenen. När jag lyfte upp den från marken igen gav den till ett skrik. Jag ringde Södra djurkliniken för andra gången och vi bestämde att jag skulle komma in med den för avlivning. Troligen hade den en fraktur på ryggen eller i nacken. Jag fick ledigt och åkte iväg med den lille, men han dog innan jag kom fram. Jag grät en skvätt och lämnade in honom till djurvårdaren jag pratat med två gånger.
 
 
Lille vännen....
 
Det var kallt och regnigt på måndagen, men det går att krypa upp inne i den öppna spisen på Lida.
 
Värdshuset
 
Idrottskyrkan
 
Tisdagen bjöd på strålande sol. På lunchen räddade jag en trollslända efter att en arbetskamrat befarade att den skulle slå ihjäl sig mot fönstren.
 
Idag en vanlig arbetsdag med besök och hembesök, mail och telefon.... full fart in i framtiden!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0