Livets under

Några lugna dagar och en superintensiv dag sen sist. Efter Blekinge tog jag det lugnt över helgen. Satt hemma och tänkte igenom vad jag varit med om i Blekinge och knypplade förstås. Valde bort all annan aktivitet. Måndagen var lugn - frukost på LP-stiftelsen i Södertörnskyrkan och en uppsats-intervju i Norra Botkyrka. På kvällen tillät Janne och jag oss att vara lata och åkte in till Strängnäs och åt middag. De har öppnat uteserveringarna nu och vi åt god fisk i hamnen.
 
 
Igår hände allt. Vi hade personaldag och började med frukost hos en av kollegorna som bor i stan. Sen fortsatte vi till Judiska muséet och där klev jag av personaldagen. Vi skulle få guidad tur, därefter lunch och en härlig eftermiddag i ett soligt Vasaparken, men Linnéa ringde under första delen av guidningen i Judiska muséet och sa att hon fått tid för igångsättning klockan 13.00. Jag pinnade på ner till Karlberg, åkte till Huddinge och hämtade bilen, hämtade hundarna i Rågsved och åkte ner till Rönninge-avfarten där Janne hämtade upp hundarna och lämnade över en kanin han köpt till bebben. Han har köpt något till varje nytt barnbarn, först var det nallar, men till Meija blev det en supersöt gul anka och nu en stor kanin!
 
                                                                             Från Hemslöjdens utställning på Liljevalchs
 
Jag mötte upp Linnéa och Mattias på specialistmödravården där de ordnade med allt för en igångsättning. Blodtrycket var lite högt, fostervattnet nästan slut och hon hade gått nästan två veckor över tiden så det var dags nu.
 
Det var lite väntetid på förlossningen så det tog ett par sega timmar innan de kunde sätta igång henne, det hade hunnit bli kväll. Sen gick det ganska fort. Värkarna tilltog och lille Edwin, som troligtvis blir hans namn, kom ut kvart i ett. Eller liten och liten ska jag kanske inte säga. Matte gissade 4.000, jag 4.100 och Linnéa 4.200, men han vägde lite över 4.300gr och 54 lång var han! Det var helt otroligt fantastiskt att få vara med och dela detta, att få se ett nytt litet liv födas. Jag är så otroligt tacksam över att få ha varit med!
 

Precis när jag tänkt åka vid halv tre tillstötte en liten komplikation, så jag väntade till den var avhjälpt och då hade klockan hunnit bli halv fem. Det var nära att jag nickade till och hamnade i diket en kvart innan jag kom hem, så trött var jag efter detta 24-timmarspass. Klockan sex gled jag ner i sängen och sov tre timmar. Efter det var jag uppe ett par timmar sov sen tre timmar till...
 
Idag tog jag ledigt för att få sova och packa. Nu är jag kompledig två dagar. Knyppelfestivalen i Tönder stundar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0