Upploppet

Ännu en lugn vecka. Det har varit lite kallare, men jag har klätt på mig lite mer och suttit ute. Ömsom vid knyppeldynan och ömsom i glaspaviljongen varvat med hundpromenader. Frisk luft och ljus tror jag ger bästa läkningen mot utmattning. Två gånger har jag varit på gymmet och knatat på crosstrainern i 10 minuter vardera för att försöka få igång kroppen lite. Det blir samtidigt vettiga utflykter hemifrån så man inte bara sitter och korkar igen.
 
Josefina tar form
 
Splish spläsh, he is taking a bath!
 
 
I tisdags fick jag åka in med Rambo till veterinären i Strängnäs. Jag fick lära mig av en kompis att den bak-andning som är vanlig hos chihuahuor kallas att "kvarka" och det gör både Bamse och Rambo. Det handlar om trånga nosgångar helt enkelt och är inte farligt. Men Rambo hade så kraftiga kvarkningar att han blev liggande passiv på mage på golvet. Han orkade inte gå morgonpromenaden utan jag fick bära honom. Det började på söndagen och natten mot tisdagen var jag uppe och satt med honom i knät för han kvarkade kraftigt även på natten. Veterinären gjorde en ordentlig undersökning med röntgen och blodprover och uteslöt allt som är farligt. Han fick en lågdos cortison och efter det har han varit bra. Kvarkat ja, men inte på gränsen till medvetslöshet. Jag fick recept på Betapred och han har fått en kvarts tablett två dagar till. Nu är han helt återställd.
 
 
I onsdags hade jag en fotograf här, det var kul! Under 45 minuter tog han en mängd bilder och någon/några av dem kommer komma i Hemmets Journal till hösten, till den artikel som kommer handla om Hypothyreos som jag blev intervjuad till för tre veckor sen.
 
I går var jag uppe i ottan. Klockan nio hade jag tid hos kirurgen på Mälarsjukhuset. Besöket tog en kvart! Och det var skönt. Jag ska inte ta bort gallan! Jag har polyper i gallan som orsakar besvär av och till, har gjort i åratal, och under vintern har jag haft det ganska jobbigt. Men så jobbigt så jag skulle vilja ha en operation är det inte. Och kirurgen sa det också. Om 1-2 år ska jag göra ett nytt ultraljud för att se att de inte växer för mycket och efter det får vi se. De har växt ett par mm sen senaste UL för ca 5 år sen, men inte tillräckligt för att operation ska vara nödvändig. Stannade till i sjukhuskyrkan och pratade med sjukhusdiakonen, tillika en god vän, en bra stund. Det var skönt att bara få spruta ur mig alla tankar jag samlat på mig under mina sjukskrivna veckor.
 
 
På eftermiddagen var jag hos dietisten som konstaterade att jag gått ner tre kilo. Hon släppte mig efter 20 minuter och jag ska återkomma i augusti. Det firade vi med ärtsoppa och punsch! Janne hade kokat ärtsoppa efter konstens alla regler och Trosa-punchen kom fram på bordet, det var ju torsdag!
 
 
Idag är det mandomsprov! Jag ska åka upp till Stockholm. Hundarna ska få gå på dagis på em, jag ska till frissan och uträtta ärenden. Det blir en bra invänjning till nästa vecka som kommer dra på för fullt. Men det känns jättebra att komma tillbaka till jobbet. Jag måste fortsätta mina nya tankespår i den vardag jag ska leva i och dessa tre veckor har gett mig vila och nya verktyg att fixa det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0